Hieronder vind je een overzicht van de vele zeiltochten die we jaarlijks organiseren. Bestemmingen en data kunnen wisselen. Wil je meer informatie? Klik dan op de titel van de tocht.

Nazomertocht 2020

De corona beperkingen waar we mee te maken hebben worden geleidelijk opgeheven. Onze zomertocht ging jammer genoeg niet door, en daarom organiseert de Zee Zeil Commissie een extra Nazomertocht, van 6 tot 12 september.  We varen in Zeeuwse en Belgische wateren. Lekker een week uitwaaien na zo lang binnen te hebben gezeten. Meer info vind je hier.

 
dordrecht-01

Randje IJsselmeer

Altijd eens de onbekende hoeken van het IJsselmeer willen zien? Zeil mee met het Randje IJsselmeer!

De derde zaterdag van september organiseren we de (duo) handed wedstrijd langs de randen van het IJsselmeer. Start (zoals altijd) om 09:00 bij de KG boei in Enkhuizen en finish om 18 :00 bij dezelfde boei. Wie op handicap de meeste mijlen maakt, is de winnaar. Na afloop gaan we met elkaar eten.

Driehoek

 In de oneven jaren varen de Kustzeilers de Driehoek Noordzee. Een klassieker onder de zeetochten. We starten in Den Helder en varen eerst naar het noorden van Schotland. Daarna steken we over naar Noorwegen. We sluiten de driehoek door terug naar Den Helder te varen.

In de editie van 2109 maakten vier deelnemers een videoimpressie van hun Driehoek. Op ons youtube kanaal kun je ze allemaal bekijken. 

Rondje UK

In 2019 zeilden we met een groep Kustzeilers een Rondje Engeland. Ook voor dit jaar stond de tocht gepland, maar de coronacrisis maakt dat we dat niet door kunnen laten gaan. Misschien volgend jaar?

Hoewel iedereen in zijn eigen tempo vaart en zijn eigen route kiest, trekken we in de voorbereiding met elkaar op. We wisselen plannen, ideeën, informatie en kennis uit. 

Najaarstocht

In het najaar organiseren we altijd een tocht om het seizoen mee af te sluiten. In 2020 varen we een tocht op het IJsselmeer en een tocht in de Delta. Een bezoek aan een leuke locatie en de borrel zijn er altijd onderdeel van.

marius-de-mol-k-m-cup2012

IJsbeerenburgtocht

Tussen kerst en nieuwjaar varen we een korte tocht van enkele dagen voor echte bikkels. De steigerborrel is uniek in zijn soort door de combinatie van beerenburg, knakworst en snert. Als het weer het toelaat gaan we het wad op en anders houden we het bij het IJsselmeer. Verzamelen doen we altijd in Enkhuizen.

Voorjaarstocht

Als de dagen weer wat warmer worden en de eerste boten weer in het water liggen, zeilen we de Voorjaarstocht. Een prima moment om je boot en jezelf weer op te starten. De steigerborrel ontbreekt natuurlijk niet!

In 2020 wilden we de voorjaarstocht op 2 en 3 mei varen. Helaas gooit het corona virus roet in het eten en gaat de tocht niet door.

vier-noorderkoggen-2

Hemelvaarttocht naar de overkant

Met de Hemelvaart knallen de Kustzeilers naar de overkant en weer terug. Of we Ipswich aanlopen, Southwold of Lowestoft: je hebt op maandagochtend iets te vertellen aan je collega’s. Voor wie nog nooit op zee is geweest is het het perfecte moment om in gezelschap te gaan.

Helaas gaat de tocht dit jaar niet door vanwege het corona virus. Hopelijk gaan we in 2021 weer naar de overkant.

monique-van-mechelen-3 2

De Horizon Voorbij 2020

Met onze zomertocht wilden we komend jaar van 20 tm 31 juli de horizon voorbij zeilen. Helaas gaat dat niet door vanwege de coronacrisis.

Met deze tocht staat de bestemming niet vast maar wel dat we de wind in de rug houden. Dat maakt deze tocht ideaal om eens een nacht door te zeilen en zo een verder gelegen bestemming te bereiken. Je bouwt vertrouwen op zonder dat het buffelen wordt. Misschien tot 2022?

marc-dorleijn-9