Hier vind je een overzicht van de enkele terugkerende zeiltochten die we (twee)jaarlijks organiseren. Bestemmingen en data kunnen wisselen.  De overige activiteiten en eenmalige tochten vind je in de agenda

 

Hemelvaarttocht naar de overkant

Met de Hemelvaart knallen de Kustzeilers naar de overkant en weer terug. Of we Ipswich aanlopen, Southwold of Lowestoft: je hebt op maandagochtend iets te vertellen aan je collega’s. Voor wie nog nooit op zee is geweest is het het perfecte moment om in gezelschap te gaan.

michiel-de-ruyter-platform-01
 

Driehoek Noordzee

In de oneven jaren varen de Kustzeilers de Driehoek Noordzee. Een klassieker onder de zeetochten. We varen ergens rond 21 juni van Den Helder naar de Orkneys of de Shetlands en daarna door naar Noorwegen. Van daaruit terug naar Den Helder om de Driehoek af te sluiten.

In 2025 is er weer een nieuwe Driehoek.

In de editie van 2019 maakten vier deelnemers een video-impressie van hun Driehoek. Op ons youtube kanaal kun je ze allemaal bekijken. 

ijsland-jd1 2
 

Randje IJsselmeer

Altijd al eens de onbekende hoeken van het IJsselmeer willen zien? Zeil mee met het Randje IJsselmeer!

In september organiseren we een (duo) handed wedstrijd langs de randen van het IJsselmeer. We starten om 09:00 bij de KG boei in Enkhuizen en finishen om 18:00 bij dezelfde boei. Wie op handicap de meeste mijlen maakt is de winnaar. Na afloop gaan we met elkaar eten.

 
savio-randje-ijsselmeer-2019
 

IJsbeerenburgtocht

Tussen kerst en nieuwjaar varen we een korte tocht van enkele dagen voor echte bikkels. De steigerborrel is uniek in zijn soort door de combinatie van beerenburg, knakworst en snert. Als het weer het toelaat, gaan we het wad op en anders houden we het bij het IJsselmeer. Verzamelen doen we altijd in Enkhuizen.

 
noordelijke-ijszee-hurtigruten-karsten-bidstrup