Hier vind je een overzicht van de vele terugkerende zeiltochten die we jaarlijks organiseren. Bestemmingen en data kunnen wisselen.  De overige activiteiten en eenmalige tochten vind je in de agenda

We nemen tijdens onze zeiltochten een paar bijzondere maatregelen tegen het coronavirus. Welke dat zijn kun je hier lezen.

 

Openingstocht

Als de dagen weer wat warmer worden en de eerste boten weer in het water liggen, zeilen we de Voorjaarstocht. Een prima moment om je boot en jezelf weer op te starten. De steigerborrel ontbreekt natuurlijk niet!

Dit jaar gaan we met de openingstocht naar Scheveningen.

 
scheveningen
 

Hemelvaarttocht naar de overkant

Met de Hemelvaart knallen de Kustzeilers naar de overkant en weer terug. Of we Ipswich aanlopen, Southwold of Lowestoft: je hebt op maandagochtend iets te vertellen aan je collega’s. Voor wie nog nooit op zee is geweest is het het perfecte moment om in gezelschap te gaan.

michiel-de-ruyter-platform-01
 

Pinkstertocht

Een nieuwe tocht op het IJsselmeer waarbij lekker zeilen en het ontmoeten van andere Kustzeilers centraal staat.
Per dag zeilen we rond de 20 mijl. We husselen de deelnemers zo door elkaar dat je beide avonden met andere kustzeilers in de gasthaven ligt.

Wil je lekker borrelen, samen eten of een wandeling maken? Dat bepaal je helemaal zelf. Op tweede pinksterdag gaat iedereen weer richting zijn eigen thuishaven.

 
marc-dorleijn-9
 

Lambertustocht

De Lambertustocht wordt traditiegetrouw op Eerste Pinkterdag gezeild. Die valt in 2022 op zondag 5 juni.
Op de zaterdag daarvoor arriveren de deelnemers in Den Helder. Op Eerste Pinksterdag starten we vroeg om buitenom Texel en Vlieland naar het Stortemelk te zeilen, daarna via het Wad, over de Paardenhoek of door de Boontjes, weer terug naar Den Helder. En dat alles met stroom mee. De tocht wordt in Den Helder afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Op Tweede Pinksterdag zeilen we weer terug naar de thuishaven.

20180509-194259700-ios
 
 

Solotoer

De bekende zeiler Olav Cox organiseerde samen met het digitale tijdschrift “Zilt” jarenlang de Solotoer.  De uitgave van Zilt is gestopt en daarmee leek deze leuke toer opgehouden te bestaan.

De Kustzeilers blazen de tocht nieuw leven in. Daarbij blijven we trouw aan het originele concept. Dat is heel eenvoudig: zorg dat je op de laatste zaterdag van mei,  om 16.00 uur local time in de Butt & Oyster bent voor het traditionele bier. Dit jaar valt die zaterdag op 28 mei, en de Kustzeilers bieden het eerste biertje aan voor alle solozeilers die zich tijdig melden. 

De zeezeilcommissie wacht in Pin Mill de deelnemers op met Engels bier, een mooi aandenken en het beroemde blauwe schrift om je opmerkingen of verhalen in op te schrijven. En oh ja, ook om de rekening te betalen 😉.

 
butt-and-oyster-01
 

De Horizon Voorbij 2022

Wij nodigen van harte alle kustzeilers uit, die dat nog nooit gedaan hebben, maar deze droom wel waar willen maken. Maar ook alle ervaren kustzeilers zijn welkom, zodat er een leuke mix ontstaat. 

Waar gaat de reis naartoe? De grap is dat we dat nog niet weten. Maar natuurlijk gaan wij niet onvoorbereid de zee op.

We bereiden 2 tochten voor en kort voor vertrek bepalen we, afhankelijk van wind en stroom, wat onze richting wordt:

  • Naar het noordoosten, bijv. met Thyboron als eerste stop
  • Naar het zuidwesten, bijv. met Cherbourg als eerste stop
 
ijsland-jd1 2
 

Randje IJsselmeer

Altijd eens de onbekende hoeken van het IJsselmeer willen zien? Zeil mee met het Randje IJsselmeer!

In september organiseren we een (duo) handed wedstrijd langs de randen van het IJsselmeer. We starten om 09:00 bij de KG boei in Enkhuizen en finishen om 18:00 bij dezelfde boei. Wie op handicap de meeste mijlen maakt, is de winnaar. Na afloop gaan we met elkaar eten.

 
savio-randje-ijsselmeer-2019
 

IJsbeerenburgtocht

Tussen kerst en nieuwjaar varen we een korte tocht van enkele dagen voor echte bikkels. De steigerborrel is uniek in zijn soort door de combinatie van beerenburg, knakworst en snert. Als het weer het toelaat gaan we het wad op en anders houden we het bij het IJsselmeer. Verzamelen doen we altijd in Enkhuizen.

 
noordelijke-ijszee-hurtigruten-karsten-bidstrup
 

Pinguintocht

Naar analogie van de IJsbeerenburgtocht bekijken we of ook voor Zuid Nederland zo'n tocht kunnen organiseren. Een en ander hangt af van de belangstelling.

noordelijke-ijszee-hurtigruten-karsten-bidstrup