Hemelvaarttocht naar UK, Orwell (8-12 mei)

woensdag 8 mei 2024

 
Tijd
start om 20:00 uur
Inschrijfperiode
dinsdag 28 november 2023 t/m dinsdag 30 april 2024
Inschrijving te annuleren tot
donderdag 25 april 2024
Locatie
vanuit de eigen haven
 

Ook druk aan het klussen aan de boot en zin in een nieuw vaarseizoen? Als start van het seizoen organiseren we met Hemelvaart een tocht naar Woolverstone Marina, aan de River Orwell. 

Of je het nu doet als een “shake-down cruise” na een winter re-fit of om weer even de zeebenen te oefenen: deze tocht biedt voor elk wat wils. Je kan op eigen gelegenheid naar Ipswich gaan en daar aansluiten of je kan even lekker op en neer gaan naar Engeland, maar het ook inpassen als deel van een langere tocht.

Woolverstone Marina ligt op wandelafstand van de beroemde zeilerspub "Butt and Oyster" in Pin Mill. Dit is dus een uitgelezen gelegenheid om deze beroemde pub te bezoeken, zonder dat je door de glorious mud hoeft te waden.Zorg wel dat je je tijdig aanmeldt, want het aantal beschikbare ligplaatsen in de marina is beperkt!!

Je kan aansluiten bij een groep die gezamenlijk vertrekt op woensdagavond 8 mei via de Roompot sluis of bij een groep die rond dezelfde tijd vertrekt vanuit IJmuiden.Dit is een leuke gelegenheid om vast een paar van de andere deelnemers te ontmoeten, en ook een goede manier om met elkaar tips en ervaringen te delen. 

De overtocht vanuit de Roompot is ca 100 mijl. Vanuit IJmuiden is het ongeveer 130 mijl. In verband met het getij zullen we woensdagavond tussen 18:00 en 20:00 vertrekken vanuit de Roompot. Dit betekent dat de meeste boten in de loop van de donderdagmiddag in Woolverstone Marina zullen aankomen (uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden).

Als de weergoden ons een beetje gunstig gezind zijn word je ontvangen met een steigerborrel. 

Overigens: als we volgens de weersverwachting op heen- of terugtocht te maken zullen krijgen met windkracht 6 recht op de neus, of meer dan windkracht 7 uit andere richtingen zal de tocht niet doorgaan.

Op vrijdag heb je de tijd om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen of al vast een pint te vatten in de Butt and Oyster. We denken ook nog na over een leuke gezamenlijke wal activiteit. Zodra we daar meer over weten zullen we het laten weten. We sluiten deze dag af met een gezamenlijk diner. 

Zaterdag is weer tijd voor de terugreis. We verwachten dat iedereen in de loop van de zondagochtend weer terug zal zijn in Nederland.

De kosten voor deze tocht bedragen voor leden € 10 per boot + € 30 per opvarende.

Voor niet-leden € 20 per boot en €60,- per opvarende. In deze kosten zijn inbegrepen: vaargids, steigerborrel, en het diner op vrijdagavond.

tochtvoorbereiding