Driehoek Noordzee

Helaas en met pijn in ons zeilershart moeten we concluderen dat het niet gaat lukken om in 2021 de Driehoek Noordzee te zeilen. De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van de organisatie van de Driehoek Noordzee Challange 2021. Schotland en Noorwegen  kennen quarantaine maatregelen en het ziet er niet naar uit dat dit binnenkort gaat veranderen.

De volgende driehoek wordt gezeild in 2023.

De ‘Driehoek’ vraagt veel van de schepen en hun bemanning. De noordelijke Noordzee kan nu eenmaal onstuimig zijn en de temperaturen zijn er niet al te hoog. Maar het zeilen op noordelijke breedten betekent ook: korte nachten, mooie luchten, veel vogels, dolfijnen en een onvergetelijke zeilbelevenis op een uitgestrekte, lege Noordzee. Een uitdagende klassieker dus!

 Benieuwd wat het zeilen van de Driehoek inhoudt? Bekijk het filmpje!

De vereisten aan schip en bemanning vind je op de veiligheidslijst. Voor deze tocht geldt Categorie 2. Heb je vragen over deze tocht? De Zeezeilcommissie is bereikbaar via czz.[antispam].@kustzeilers.nl

De voorbereidingen voor de Driehoek van 2021 zijn in volle gang. In dit nieuwsbericht kun je de laatste stand van zaken lezen.