Lustrum "Schoonheid van de zee"

Geplaatst op 07-03-2019  -  Categorie: Verslag

image-0Ruim 160 Kustzeilers vierden in het weekend van 9, 10 en 11 september 2016 de 70e verjaardag van de NVvK. Het lustrum evenement begon op vrijdag met aanbrengtochten naar de Kreupel of Andijk. Op zaterdagochtend werd onder stormtuig koers gezet naar Medemblik. Al die fel oranje stormzeilen leverden een kleurrijk beeld op. Vervolgens werd de kade van de Oosterhaven werkelijk tjokvol gestapeld. Het was een feestelijk gezicht, al die met vlaggen en banners getooide zeiljachten. Feestelijk was ook de gezellige drukte op zaterdagmiddag en -avond op kasteel Radboud. Het symposium "Schoonheid van de Zee" bood veel stof tot nadenken en leidde tot geanimeerde discussies tussen zaal en sprekers. Geanimeerd bleef het vervolgens tot laat in de avond. En op zondagochtend ging het vrolijk verder: zeilen met kleine bootjes, wandelen, fietsen, of het binnenwater op met kano of fluisterboot. Er schijnen zelfs hardlopers op pad te zijn gegaan. Het lustrumweekend werd tot slot daverend afgesloten met muziek van Windkracht 13, terwijl de ruim 70 jachten losgooiden om buiten de haven een "erehaag" te vormen om de Ya uit te zwaaien.

Wiebe de Jager maakte drone- en videobeelden van de vloot Kustzeilers die onder stormtuig de haven van Medemblik nadert, en van de volledig volgestapelde Oosterhaven. Je kunt de video bekijken via YouTube (opent in een nieuw venster).

We hebben ook een foto-impressie gemaakt (foto's: Ineke Berkel, Brigitte Kruijt, Wim de Jong en Joep Dirkx).

Een uitgebreid verslag van het lustrumevenement staat in de Drietand van november.

Onder het motto "zoek je zelf" hebben we een uitgebreider foto-album samengesteld met portretten van lustrumgangers en hun jachten.

Wie de foto's die waren ingezonden voor de lustrumfotowedstrijd nog eens rustig wil bekijken, kan terecht in het album van de lustrumfotowedstrijd.

Tot slot is er een korte terugblik op het symposium, met links naar achtergrondinformatie.