Inspirerende workshop tuigage

Geplaatst op 20-03-2024  -  Categorie: Algemeen

workshop-tuigageOp een regenachtige zaterdag in december opende Jacht- en Scheepstuigerij M. de Groot haar deuren voor een groep enthousiaste Kustzeilers. Onder leiding van Folkert Attema, een vijftiental zeilfanaten verzamelde zich in Stavoren voor een unieke leerervaring. De dag beloofde niet alleen verrijkend te zijn met nieuwe kennis, maar bood ook een kijkje achter de schermen van een eeuwenoud vak.

Auke de Groot, samen met zijn vrouw Carla het hart van dit familiebedrijf, leidde de groep met passie en expertise. Hun verhaal, doordrenkt met de geschiedenis sinds 1904, gaf inzicht in de kunst van tuigen en de veelzijdigheid van hun diensten. Van het knopen van netten tot de technische nuances van tuigage-onderhoud, de workshop bood een grondige blik op wat het betekent om je schip optimaal te onderhouden.

De discussies draaiden niet alleen om techniek; ze gaven ook inzicht in de keuzes tussen materialen en producten, variërend van betaalbare opties tot de meer geavanceerde en duurdere alternatieven. Het was een dag gevuld met leren, vragen en natuurlijk, Fryske gastvrijheid.

Deze dag onderstreept het belang van kennisdeling en gemeenschapsgevoel binnen de Vereniging van Kustzeilers. Ontdek de volledige diepgang van dit avontuur en de opgedane kennis door lid te worden van onze vereniging. Laat je inspireren door de passie voor zeilen en het onderhoud dat daarbij hoort, en wie weet, misschien zien we jou ook bij de volgende workshop!

Lees het volledige verhaal op MijnKustzeiler (alleen voor leden). Nog geen lid en ook willen deelnemen aan dit soort activiteiten en ons verenigingsblad de Drietand 6x per jaar ontvangen? Dit is het perfecte moment om aan te monsteren bij de Vereniging van Kustzeilers! 🌊🧭