Drietand september is uit

Geplaatst op 16-09-2021  -  Categorie: Algemeen

Ook al gaat het lustrumfeest niet door, 2021 blijft een lustrumjaar. In deze Drietand geeft Ineke Berkel een bloemlezing van 75 jaar Kustzeilerstochten, van IJsselmeer tot Azoren, van gezamenlijk opvaren tot gezamenlijk voorbereiden. 

Lenzen, of voor de wind weglopen, is een verleidelijk tactiek bij harde wind uit de goede richting. Het is daarbij belangrijk om te weten hoe een zeiljacht zich gedraagt in de golven. Chris van Hooren vertelt alles wat je weten moet.

 De Favoriete bestemming gaat deze Drietand naar Carteret in Frankrijk te vinden en de Verre ligplaats is te vinden in Finike, Turkijke. 

Er zijn ook donkere wolken aan de horizon: de voorgenomen regelgeving rond de doorvaart wind en de stremming van de Haringvlietbrug worden toegelicht. 

Tot slot een artikel over solozeilen, de eerste van een reeks van vier: Waarom doe je dat eigenlijk en met welke boeken en websites bereid je je daarop voor?"

Als Kustzeiler ontvang je uiteraard de drietand per post. Lekker aan het zeilen en toch meteen willen lezen? Lees hem dan digitaal via MijnKustzeiler.