Aankondiging Driehoek 2023

Geplaatst op 09-12-2022  -  Categorie: Algemeen

Van 17 juni tot 1  juli 2023 wordt de 24e editie van de Driehoek Noordzee Challenge gevaren. Deze tocht, georganiseerd door de Kustzeilers, is een tweejaarlijkse zeilprestatietocht op de noordelijke Noordzee. De tocht start in Den Helder, waarna de deelnemers koers zetten naar Kirkwall op de Orkney-eilanden en van daar uit naar Farsund in Noorwegen. De tocht terug naar Den Helder maakt de Driehoek Noordzee Challenge compleet en zo wordt in twee weken ruim 1100 NM afgelegd. 

De Driehoek Noordzee Challenge is een prestatietocht en geen snelheidswedstrijd. De schepen hoeven daarom niet gemeten te zijn. Er zijn twee klassen: De Duotocht met twee opvarenden per schip. En de Toertocht waarin gezeild wordt met schepen met volledige bemanning. De Watermaat-Trofee wordt uitgereikt voor het beste logboek.

De Driehoek Noordzee Challenge vraagt veel van de schepen en hun bemanning. De noordelijke Noordzee kan onstuimig zijn en de temperaturen zijn er niet al te hoog, maar het zeilen op noordelijke breedten betekent ook: korte nachten, veel vogels, dolfijnen en een uitgestrekte, lege Noordzee.

Op zaterdagmiddag 18 februari  2023 vanaf 13.30 uur is de informatiemiddag voor belangstellenden in restaurant Aan ut Water te Lelystad. 

Kijk alvast hier* en hier** voor een impressie. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de organisatie van de Driehoek. Zij zijn te bereiken via eezdroonkeoheird.[antispam].@kustzeilers.nl