De Horizon Voorbij 2020

Door het coronavirus gaat deze tocht jammer genoeg niet door. Misschien over 2 jaar?

 
guernsey
 
anholt
 
eyemouth

Croissants, smørrebrød of of shortbread

Deze zomer organiseren de Kustzeilers vanaf 20 juli een 10-daagse tocht om je mee te nemen voorbij de horizon, zonder dat het gelijk afzien wordt.

We weten natuurlijk niet wat het weer gaat doen in die periode, en we willen ook niet dat we een lang stuk aan de wind moeten hakken of kruisen om onze bestemming te halen. Om die reden staat de bestemming nog niet vast. We bereiden 3 tochten voor, waarbij we vlak voor vertrek, afhankelijk van de weersvoorspellingen, beslissen waar we heen gaan.

Op dit moment bereiden we de volgende 3 routes voor:

  • Bij westelijke wind gaan we met de klok mee om Denemarken heen
  • Bij zuidelijke wind gaan we naar Hartlepool en mogelijk naar Edinburgh
  • Bij een noordelijke of oostelijke wind gaan we richting Cherbourg, Kanaaleilanden en mogelijk Bretagne.

In alle gevallen maken we de eerste etappe wat langer zodat we met een betrouwbare weersvoorspelling 2 comfortabele  nachten op zee kunnen varen. Zo zetten we een grote stap naar onze bestemming.

Je kan pas genieten van een dergelijke tocht als je ook met vertrouwen en een beetje fit van start gaat. Het vertrouwen gaan we helpen door 2 informatiebijeenkomsten te organiseren. Daarin kan je alles vragen en horen over boot, bemanning, navigatie, veiligheid, getij, en (niet te vergeten) wachtlopen. 

Om te zorgen dat we een beetje fit van start gaan, plannen we het vertrek op maandag 20 juli, zodat je zaterdag en zondag rustig aan de vakantie kan beginnen.

Na de eerste etappe verzamelen we allemaal in dezelfde haven en nemen we de tijd om ervaringen uit te wisselen en van elkaars verhalen en avonturen te leren. Verder organiseren we een leuk walprogramma met een (verre!) steigerborrel en een gezamenlijk diner.

Afhankelijk van de route zal de 2e etappe iets korter of langer zijn. Als we naar Cherbourg gaan is de 2e etappe naar Guernsey relatief kort, en maken we daarna mogelijk nog een iets langere oversteek naar L’Aber Wrac’h in Noord Bretagne.

Als we naar Groot-Britannie gaan, zal de 2 etappe iets langer zijn, om in 1 keer in Edinburgh uit te komen. Eventueel kan er nog een tussenstop in Amble of Eyemouth komen.

Het plan voor de Denemarken-route is om naar Skagen te varen, en dan de Oostzee in, maar deze route moet we nog wat verder uitwerken.

Deze tocht is bedoeld voor de zeilers die in de even jaartallen de Driehoek Noordzee missen, en ook voor de zeilers die een nieuwe stap willen maken in hun zeilambities. We organiseren in principe alleen de heengaande etappes. Het is aan de deelnemers zelf om te beslissen hoe en wanneer ze terug varen. Het zou natuurlijk heel gezellig zijn als er voor het vervolg vanzelf kleine “flottieljes” ontstaan.

Over de kosten voor deze tocht is op dit moment nog niets bekend, maar zodra er meer informatie is vind je het op deze plek.

Spreekt dit je aan en wil je meer weten over de plannen ? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de ZeeZeilCommissie van de Kustzeilers.