Huiskamerbijeenkomst Climate Fresk

zaterdag 26 oktober 2024

 
Tijd
14:00 tot 17:00 uur
Inschrijfperiode
dinsdag 28 mei 2024 t/m vrijdag 18 oktober 2024
Inschrijving te annuleren tot
vrijdag 18 oktober 2024
Locatie
Troubadoursborch 31, 3992 BE, Houten
Aantal deelnemers
minimaal 6, maximaal 8
Aantal beschikbare plaatsen
7
 

Huiskamerbijeenkomst Climate Fresk voor en door kustzeilers.

 

Het is van groot belang dat veel mensen op de hoogte zijn van de grote gevolgen van klimaatverandering voor de leefbaarheid op onze aarde. Workshops "Climate Fresk" zijn er op gericht hieraan mondiaal een grote bijdrage te geven. Vanaf 2018 hebben meer dan 1,6 miljoen mensen de workshop gedaan in 161 landen. En het gaat steeds sneller nu er veel workshopleiders bijkomen.

 

Sinds juli 2023 zijn Hans en Willemien Wallinga getraind deze workshops te geven en ondertussen hebben zij een 15-tal workshops (mede) verzorgd. Zij hebben ervaren dat een workshop prima thuis verzorgd kan worden.

 

Informatie over de workshop "Climate Fresk"

In ruim drie uren geeft een Climate Fresk workshop zicht op de fundamentele wetenschap achter de klimaatverandering (veelal ontleend aan IPCC rapporten) en op de mogelijkheden van zelf actief bijdragen aan het beperken van de klimaatverandering.

 

climate-freskEen workshop bestaat uit drie delen:

- aan de hand van kaarten met afbeeldingen van aspecten van klimaatverandering verdiepen de deelnemers zich in oorzaken en gevolgen

- een bespreking van de emoties bij de opgedane informatie

- inventariseren wat je zelf kan doen en je laten inspireren door de andere deelnemers.

 

Inschrijven

Heb je belangstelling? Schrijf je dan in voor deze huiskamerbijeenkomst in Houten. Er is plaats voor 14 deelnemers. Voor koffie/thee en lunch vragen we een bijdrage van € 10,00 per persoon.

Omdat het een intensief programma is willen we om 14:00 u starten. Vanaf 13:30 ben je welkom.

 

De evenementencommissie coördineert de bijeenkomst en het bureau verzorgt (via de website) de inschrijving en de inning van de eigen bijdrage.

 

 

Inschrijven