Geannuleerd ABCDE op Zee

zaterdag 1 juni 2024

 
Tijd
10:00 tot 17:00 uur
Inschrijfperiode
maandag 22 januari 2024 t/m dinsdag 14 mei 2024
Inschrijving te annuleren tot
woensdag 22 mei 2024
Locatie
Enkhuizen
Aantal deelnemers
maximaal 32
Aantal beschikbare plaatsen
27
 

De giek is tegen iemands hoofd gekomen, het gezicht van je zeilmaat gaat hangen, wat ga je doen? Handelen volgens de ABCDE-methode is een gestructureerde methode om een slachtoffer te benaderen tijdens een hulpverlening. Deze wordt ook gebruikt door KNRM, de huisarts en de EHBO-er. Het zorgt ervoor dat je behandelt wat als eerste behandeld moet worden.

Deze dag is een praktische dag waarbij je in de ochtend de methode krijgt aangereikt door 2 huisartsen die zelf ook zeilen. In de middag kom je in 4 scenario’s terecht op een zeilboot en kun je het geleerde van die ochtend in de praktijk brengen. Kortom een uiterst leerzame dag. We sluiten de dag af met een gezamenlijk etentje (eigen kosten) voordat iedereen weer veilig naar huis gaat.

De kosten voor deze dag bedragen 37,50 (exclusief het etentje). Omdat we graag oefenen op een boot willen we graag 4 boten in de haven hebben liggen. Als je je boot hiervoor beschikbaar wilt stellen, meld je je dan svp bij de organisatie. Zij kijken of je boot geschikt is (groot genoeg om voldoende deelnemers een plek te kunnen bieden). Als jouw boot wordt gebruikt voor deze workshop, dan zijn de kosten voor deelname voor de vereniging.

 

ehbo-foto-serie