Najaarstocht Westerschelde - Antwerpen

donderdag 19 september 2024

 
Inschrijfperiode
maandag 1 april 2024 t/m donderdag 5 september 2024
Inschrijving te annuleren tot
donderdag 5 september 2024
Locatie
Wemeldinge
Aantal deelnemers
minimaal 10
 

antwerpen-02-3-2

Op donderdag 19 september 2024 verzamelen we in de haven van Wemeldinge met alle deelnemers. Voor wie er op tijd is bestaat dan de mogelijkheid om gezamenlijk (voor eigen rekening) te eten. Er zit namelijk een leuk restaurant aan de haven en het is een gezellige manier om kennis te maken met de andere deelnemers.

Als je dit wilt, laat het dan svp aan de organisatoren weten. We zullen dan proberen voor de groep te reserveren. Dit dus graag wel vooraf aangeven zodat we voor de groep kunnen reserveren.

 

Op vrijdag ochtend 20 september vertrekken we om 8 uur naar Hansweert waar wij om 10 uur verwachten aan te komen; 2 bruggen, 1 sluis en 6 mijl verder.
Vanaf ongeveer 10 uur hebben we dan 5 uur lang stroom mee naar Antwerpen (25 mijl verder).

Een prachtige tocht over de Westerschelde en door de haven van Antwerpen. 

 

Het plan is om te verzamelen aan de wachtsteiger voor de Kattendijke sluis en dan gezamenlijk via de Kattendijke sluis en de Londonbrug af te meren in het Willemdok. 

Vrijdag avond is er geen georganiseerd programma en heb je alle gelegenheid om Antwerpen te verkennen op eigen gelegenheid, of samen met andere deelnemers.

 

Zaterdag overdag is er ruimschoots tijd om de stad te bezoeken. Een aanrader is het MAS, gelegen aan het Willemdok, maar bijvoorbeeld ook het scheepvaart museum.

 

Om 17:00 hebben we een rondleiding geboekt door de ruien, het oude ondergrondse riool van Antwerpen. Dit duurt ongeveer 2 uur. Op dit moment is er voor 1 groep van 15 personen geboekt, maar als er voldoende belangstelling is kunnen we hopelijk extra groepen bij boeken. Het aantal rondleidingen is echter beperkt; meld je dus snel aan zodat je mee kan met deze unieke rondleiding !! (de dagrondleidingen zijn nu al volgeboekt voor dit weekend!)

We zullen de zaterdag afsluiten met een gezamenlijk diner met de hele groep.

 

Zondag ochtend varen wij op tijd weg (08:30 uur draait de London brug voor ons zodat we deeerste sluis van 9 uur kunnen hebben) om met de stroom mee de Schelde af te varen naar Hansweert.

We komen dan rond laagwater weer op de Oosterschelde bij Wemeldinge, zodat diegenen die richting de Krammer sluis moeten met de stroom mee naar de Krammer sluis kunnen varen.

Een prachtige tocht! 

Er volgt nog een beknopte vaarwijzer en een schippersverklaring ingezonden naar het Bureau is een vereiste om deel te kunnen nemen.

Kosten:

Leden, 10 euro per boot en 20 euro per persoon

Niet leden, 20 euro per boot en 30 euro per persoon


 

 

Inschrijven