Ronde Texel - Samen het wad op.

vrijdag 17 mei 2024

 
Tijd
07:00 tot 22:00 uur
Inschrijfperiode
vrijdag 17 november 2023 t/m zondag 5 mei 2024
Inschrijving te annuleren tot
zondag 5 mei 2024
Locatie
Makkum
 

 

zeilen-waddenzee

 

 

 

 

 

 

 

 

De ronde om Texel is een makkelijke tocht met een leuke navigatie oefening erbij en geschikt voor zowel beginners als gevorderden. 

We gaan bij Makkum er uit, de Waddenzee op richting Texel en met de klok mee een mooie ronde zeilen. Dit vraagt een stukje navigatie kennis en een duidelijk beeld van diepgang en stroming. 

 

Komend weekend varen wij zaterdag ochtend vanuit Makkum door de texelstroom richting Noordzee. Daar zetten wij via het Molengat koers richting Vlieland om daar in de middag te zijin. De zondag varen wij terug via de Boontjes, Kornwerderzand, naar Enkhuizen. Daar zal nog een borrel plaats vinden. 


Ervaren wadzeilers worden gezocht hun ervaring te delen. Dit kan met bemanning op je eigen schip of als opstapper op het schip van een minder ervaren deelnemer. Zo ontstaat er een leuke mix van zeilen en theorie. Als je wil meevaren en kennis wil delen kan dat zeker in de bemanningspool.

We sluiten gezamenlijk af en bespreken de opgedane ervaringen. Wie zal er een perfecte strategie gevaren hebben?

Heb je een bijzonder schip en wil je andere leden de ervaring gunnen om eens op te stappen, dan is dit een uitgelezen kans! 

 

Voor alle leden die willen oefenen met navigeren is er op: 25 februari de Navigatiecursus. Opfrissen is ook goed.

Wij hopen op lekker warm weer en een mooie tocht!

Inschrijven is al mogelijk. De inschrijfkosten worden bekend gemaakt zodra de details van de walactiviteiten zijn uitgewerkt.

 

Namens de ZZC

Jeroen Putter