Instructiedag motoronderhoud

vrijdag 3 november 2023

 
Tijd
10:00 tot 16:00 uur
Inschrijfperiode
dinsdag 5 september 2023 t/m zaterdag 28 oktober 2023
Inschrijving te annuleren tot
donderdag 26 oktober 2023
Locatie
Schoonhoven
Aantal deelnemers
maximaal 8
Aantal beschikbare plaatsen
4
 

motorcursus1

Voor het onderhoud van de motor vragen we doorgaans een monteur in de haven en verder moet de motor het gewoon altijd doen. Maar wat als zich in een vreemde haven of land een probleem met het koelwater voordoet, of de V-snaar is uitgerekt, of de motor wil zomaar niet starten? Dan is het toch handig om een klein probleem zelf op te kunnen lossen en al helemaal als die betrouwbare monteur ver in Nederland zit. 

Savio Davids, lid van de evenementencommissie heeft samen met Matthijs Blonk een instructiedag Motoronderhoud opgezet. Savio heeft een handleiding geschreven, met daarin tips en adviezen over het oplossen van relatief eenvoudige problemen. Tijdens deze dag kan je de theorie toepassen en sleutelen aan een van de vier motoren, die beschikbaar zijn.

De instructiedag vindt plaats in Schoonhoven,

Beneluxlaan 61c
2871 HE Schoonhoven

We vragen voor deze dag een bijdrage van €75,00 per persoon. Uitsluitend leden of gezinsleden kunnen aan de cursus deelnemen. Er zijn twee dagen gepland; je kunt je voor één van beiden inschrijven. Er wordt een wachtlijst ingesteld als méér dan 8 leden inschrijven. Cursusboek, Koffie, thee, lunch en drankje achteraf zijn inbegrepen. Goede zin en kleding die vuil mag worden is alles wat je zelf moeten meenemen. 
Tijd: 10.00 uur tot 16.00 uur

De volgende onderwerpen zullen aan de orde komen:
Theorie en Praktijk oefeningen: 
1:           Thermostaat en koelwater sensor controleren
2:           Impeller vervangen, plus aandrijf-as
3.           Anode controleren/vervangen
4:           V-snaar vervangen – afstellen
5:           Luchtfilter schoonmaken
6:           Olie verversen en Oliefilter vervangen
7:           Brandstoffilter vervangen, Brandstof systeem ontluchten
8:           Koelwater vervangen

De deelnemers zullen volop de kans krijgen alle acht praktijkdelen zelf uit te voeren en flink vuile handen krijgen. Gelukkig is er voldoende zeep aanwezig. Wanneer er nog tijd over is zullen we nog ingaan op het fenomeen Bio-Diesel en alle gevolgen in het brandstofsysteem en tank en hoe we dat kunnen schoonmaken en voorkomen in de toekomst.

 

Annuleringsvoorwaarden

  1. Bij annulering op of na 26 november 2022 dient men de bijdrage te betalen. Je kunt wel een vervanger sturen. Als iemand van de wachtlijst jouw plaats inneemt vervalt de bijdrage.
  2. Bij afwezigheid op 2 december 2022 dient de bijdrage alsnog te worden betaald/vindt geen terugbetaling plaats.

 

 

Inschrijven