Zuidelijke Aanbrengtocht voor het Lustrum

zaterdag 1 oktober 2022

 
Inschrijfperiode
zaterdag 1 januari 2022 t/m donderdag 15 september 2022
Inschrijving te annuleren tot
donderdag 15 september 2022
Locatie
Vlissingen - IJmuiden
 

Zuidelijke Aanbrengtocht voor Lustrum in IJmuiden op 8 oktober

 

Het 15de Lustrum van de Kustzeilers wordt op zaterdag 8 oktober in IJmuiden gevierd. De bedoeling is dat de leden op eigen kiel naar IJmuiden komen.

(Voor deelname aan het lustrum afzonderlijk inschrijven !)

 

De zeezeil commissie heeft daarom het plan opgevat om twee aanbreng tochten te organiseren. Eentje vanuit het zuiden en eentje vanuit het noorden. We willen een soort zwaan kleef-aan-tochten regelen waarbij de vloot gaandeweg groeit. Dus om nog eens aan ons windsurf verleden terug te denken, Hook In Hold On (HIHO).

 

We hebben daarom het volgende plan bedacht. In en rond het IJsselmeer liggen zo'n 350 boten, in het zuiden zo'n 200.

 

De zuidelijke tocht start 1 oktober in Vlissingen en Marc van Herpt en Mickey de Kanter halen gaandeweg een aantal leden op. Vanuit Zeeland (Vlissingen) is de tocht buitenom zeer beperkt in aanhaakmomenten voor deelnemers. Daar hebben we de volgende oplossing voor bedacht.

 

Op zaterdag 1 oktober 2022 starten we in Vlissingen. Hier kunnen de eerste gegadigden zich aansluiten.

 

Op zondag de 2de gaan we buitenom via de Roompot naar Zierikzee. De 3de varen we van Zierikzee naar Willemstad om daarna (4de) naar Dordrecht te gaan. Via de Noord en de Nieuwe Maas (5de) gaan we naar Rotterdam Marina om daarna (6de) over de Nieuwe-Waterweg en de Noordzee naar Scheveningen te varen.

 

Vrijdag de 7de ontmoet de zuidelijke vloot de noordelijke vloot. Waar en hoe, dat is nog een verassing. Vervolgens varen we in linie de haven van IJmuiden in. Ieder schip voert een een Kustzeilers banner. Deelname is €15 per persoon. Daar krijg je dan per schip de de voortstag banner voor terug.

 

Heb je interesse? Geef je dan bijtijds op. Het programma is niet in beton gegoten en we weten graag van tevoren wie er mee wil doen aan dit Zwaan-Kleef-Aan experiment. Het vergt nogal wat voorbereiding, vandaar.