logo-nvvk

Nederlandse Vereniging van Kustzeilers

 

Nederlandse Vereniging van Kustzeilers

 

Driehoek 2019

De Driehoek Noordzee is een prestatietocht die elk oneven jaar op de Noordelijke Noordzee wordt gezeild. De rally start in Den Helder, waarna de deelnemers koers zetten naar de Orkney- of de Shetlandeilanden, en van daar uit naar Noorwegen. De tocht terug naar Nederland maakt de Driehoek compleet. In 2019 varen we naar Lerwick, Shetland, en Flekkefjord in Noorwegen.

Rondje UK

In 2020 zeilen we met een groep Kustzeilers een Rondje Engeland. Hoewel iedereen in zijn eigen tempo vaart en zijn eigen route kiest, trekken we in de voorbereiding met elkaar op. We wisselen plannen, ideeën, informatie en kennis uit. 

Randje IJsselmeer

Altijd eens de onbekende hoeken van het IJsselmeer willen zien? Zeil mee met het Randje IJsselmeer!

Op  een zaterdag in september organiseren we de duo handed wedstrijd langs de randen van het IJsselmeer. Start (zoals altijd) om 09:00 bij de KG boei in Enkhuizen en finish om 18 :00 bij dezelfde boei. Na afloop gaan we met elkaar eten.

IJsbeerenburgtocht

Sinds enige jaren varen we altijd tussen kerst en nieuwjaar een korte tocht van enkele dagen voor echte bikkels. Als het weer het toelaat gaan we het wad op en anders houden we het bij het IJssselmeer. Verzamelen doen we altijd in Enkhuizen.

20180710-124540736-ios

Hemelvaarttocht naar ...

Met Hemelvaart organiseren we traditie getrouw een gezamenlijke tocht. Zo gingen we in 2018 gezamenlijk naar Ipswich in Engeland.

Voor komend jaar staan de plannen nog niet vast. We houden deze pagina up to date met de ontwikkelingen.

20180509-194259700-ios

Openingstocht

Met de openingstocht openen we het nieuwe seizoen.  

Voor 2019 staan de plannen nog niet vast. We houden deze pagina up to date met de ontwikkelingen.

20180720-091450860-ios

Najaarstocht

In het najaar organiseren we altijd een tocht om het seizoen mee af te sluiten. Uiteraard varen we daarbij, maar een bezoek aan een leuke locatie en natuurlijk de borrel zijn er altijd onderdeel van.