logo-nvvk

Kustzeilers

 

Kustzeilers

IJsbeerenburgtocht

vrijdag 27 december 2019

 
Inschrijfperiode
maandag 1 april 2019 t/m donderdag 19 december 2019
Locatie
Compagnieshaven Enkhuizen
 

Ook in 2019 willen we, als het weer het toelaat, weer een fantastische IJSbeerenburgtocht varen. Zolangzamerhand een traditie die spontaan is ontstaan in 2015 toen een aantal leden, van wie de boot toch nog in water lag, bedacht om tussen kerst en oud en nieuw wat te gaan varen. Dit idee werd opgepikt en omgevormd tot een evenement. Hoewel de omstandigheden niet altijd goed zijn is de tocht slechts een keer afgeblazen.img-0863

Het is een uitdaging voor iedereen die zijn zeilseizoen behoorlijk wil verlengen!. Een bijzondere belevenis met prachtig winterlicht en heerlijke rust op het water. Het wordt een voor en na het zeilen ook weer beregezellig.

 

Op 27 december verzamelen we in de Compagnieshaven in Enkhuizen en varen dan een rondje over de Wadden. De route wordt door het weer bepaald. Als je het rondje afmaakt eindig je op 30 december weer in Enkhuizen.

 img-0865

De tocht gaat door als er geen vorst overdag voorspeld wordt en er niet meer dan 22 Kt wind wordt verwacht. Bij veel mist of slecht zicht gaan we uiteraard ook niet varen.

 

 

Inschrijven