logo-nvvk

Nederlandse Vereniging van Kustzeilers

 

Nederlandse Vereniging van Kustzeilers

Driehoek Noordzee

zaterdag 22 juni 2019

 
Inschrijfperiode
zaterdag 9 februari 2019 t/m woensdag 22 mei 2019
Inschrijving te annuleren tot
woensdag 22 mei 2019
Locatie
KMJC Den Helder
Aantal deelnemers
maximaal 25
 

Van 22 juni tot 6 juli 2019 wordt de 22e editie van de Driehoek Noordzee gevaren. Deze tocht, georganiseerd door de Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers (NVvK) , is een tweejaarlijkse  zeilprestatietocht die op de noordelijke Noordzee wordt gezeild. De tocht start in Den Helder, waarna de deelnemers koers zetten naar Lerwick op de Shetland-eilanden en van daar uit naar Flekkefjord in Noorwegen. De tocht terug naar Den Helder maakt de driehoek compleet en in twee weken is dan ruim 1000 mijl afgelegd.

 img-2018

De Driehoek Noordzee is een prestatietocht en geen snelheidswedstrijd. De schepen hoeven daarom niet gemeten te zijn. Er zijn twee klassen: De Duotocht met twee opvarenden per schip, waarin gestreden wordt om de Watermaat Trofee en de Tourtocht waarin gezeild kan worden met schepen met volledige bemanning. De ‘Driehoek’ vraagt veel van de schepen en hun bemanning. De noordelijke Noordzee kan nu eenmaal onstuimig zijn en de temperaturen zijn er niet al te hoog, maar het zeilen op noordelijke breedten betekent ook: korte nachten, veel vogels, dolfijnen en een uitgestrekte, lege Noordzee.

 

De presentatie van de informatiemiddag van afgelopen 9 februari is beschikbaar (zie gelinkte bestanden). Op 16 mei a.s. wordt een schippersbijeenkomst georganiseerd waar aanvullende informatie wordt verschaft en waar ingegaan wordt op het communicatieprotocol. Tevens wordt verzocht om kort het schip en de bemanning te presenteren (foto's). Voor de schippersbijeenkomst dient apart te worden ingeschreven.

 

Vor de laatste informatie, zie ook Facebook: Driehoek Noordzee.


 

 

Inschrijven