Alle Hens- Shetland

donderdag 17 februari 2022

 
Tijd
20:00 tot 21:30 uur
Inschrijfperiode
zondag 2 januari 2022 t/m donderdag 17 februari 2022
Locatie
webinar
Aantal deelnemers
maximaal 90
Aantal beschikbare plaatsen
82
 

Alle Hens - Shetland

De traditionele Alle Hens-dag met meerdere workshops op één dag is helaas niet mogelijk. Dit jaar zijn er in een tijdsbestek van twee weken in februari 2022 een aantal webinars over interessante onderwerpen. De Alle Hens-webinars zijn gratis toegankelijk voor medekustzeilers. Alle leden ontvangen een t.z.t een link naar de betreffende webinars. 

fair-isle

Shetland. Waarom zou je daar nou naar toe willen? Het is ver, hoort bij Schotland, dus zal het er wel veel regenen en het zal er ook wel koud zijn. Meer iets voor de doorbijters van de Driehoek Noordzee denk je? Onzin! Shetland is een prachtige bestemming. De Driehoekzeilers doen zich echt te kort door er maar zo kort te blijven en in Lerwick te blijven steken. Want er is alle reden om er een tijdje rond te zwerven. Je zeilt er tussen prachtige ruige eilanden met kliffen bomvol zeevogels. Dolfijnen en walvissen zijn er geen bijzonderheid. Mooie ankerplekken zijn er in overvloed, en je hebt ze vaak helemaal voor jezelf alleen. De mensen zijn er ongekend aardig en behulpzaam. En ja, het is er wat frisser dan op zuidelijker bestemmingen. Maar echt slecht weer is een uitzondering. Wel is het ver. Het is vanuit Den Helder een slordige 470nm rechtstreeks naar Lerwick. Maar anders dan de Driehoekzeilers, hoef je dat niet persé in één ruk te doen. Vanuit Whitby kun je helemaal in dagtochten naar boven.

Medekustzeiler Joep Dirkx bezocht de Shetlandeilanden meerdere malen en raakte behoorlijk verslingerd aan deze noordelijke archipel. Hij vertelt in het webinar waarom hij de Shetlandeilanden zo’n mooie bestemming vindt. Daarbij gaat hij uiteraard in op de de nautische aspecten van het zeilen in deze eilandengroep zoals de havens, de ankerplekken, het weer, getij en op wat de deelnemers aan het webinar verder ter sprake willen brengen. Ook over de mogelijkheden er te komen gaan we met elkaar in gesprek.

 

http://syvlieger.blogspot.com

 

 

 

Inschrijven