Noordelijke Aanbrengtocht voor Lustrum in IJmuiden op 8 oktober

zondag 2 oktober 2022

 
Inschrijfperiode
zaterdag 1 januari 2022 t/m donderdag 15 september 2022
Inschrijving te annuleren tot
donderdag 15 september 2022
Locatie
Medemblik - IJmuiden
 

 

Noordelijke Aanbrengtocht voor Lustrum in IJmuiden op 8 oktober

 

Het 15de Lustrum van de Kustzeilers wordt op zaterdag 8 oktober in IJmuiden gevierd. De bedoeling is dat de leden op eigen kiel naar IJmuiden komen.

(Voor deelname aan het lustrum afzonderlijk inschrijven !)

 

De zeezeil commissie heeft daarom het plan opgevat om twee aanbreng tochten organiseren. Eentje vanuit het zuiden en eentje vanuit het noorden. We willen een soort zwaan kleef-aan-tochten regelen waarbij de vloot gaandeweg groeit. Dus om nog eens aan ons windsurf verleden terug te denken, Hook In Hold On (HIHO).

 

We hebben daarom het volgende plan bedacht. In en rond het IJsselmeer liggen zo'n 350 boten. Het merendeel, 250 boten ligt in Medemblik, Makkum, Ketelhaven, Enkhuizen en Lelystad. In het zuiden liggen zo'n 200 boten.

 

De noordelijke tocht start 2 oktober in Medemblik en Willem van Bork en Matthijs Blonk halen gaandeweg de leden op. Zie het maar als een kort randje IJsselmeer. Via Makkum, Stavoren, Lelystad naar Hoorn of Enkhuizen. Daarna zijn er zijn twee opties om naar IJmuiden te komen: Binnendoor via Amsterdam of buitenom via het Marsdiep. Afhankelijk van het weer kijken we een week van tevoren welke route het gaat worden. Bij zuid-, of zuidwestelijke wind gaan we via het Noordzeekanaal. Bij iedere andere windrichting gaan we via de Noordzee.

 

Vrijdag de 7de ontmoet de zuidelijke vloot de noordelijke vloot. Waar en hoe, dat is nog een verrassing. Vervolgens varen we in linie de haven van IJmuiden in. Ieder schip voert een Kustzeilers banner. Deelname is €15 per persoon. Daar krijg je dan per schip de voorstag banner voor terug.

 

Heb je interesse? Geef je dan bijtijds op. Het programma is niet in beton gegoten maar we weten graag van tevoren wie er mee wil doen aan dit Zwaan-Kleef-Aan experiment. Het vergt nogal wat voorbereiding, vandaar.