Een Ander Rondje Atlantic, presentatie door Bart Pothoven; vooraf borrel en eten (facultatief)

donderdag 14 oktober 2021

 
Tijd
17:30 tot 22:30 uur
Inschrijfperiode
zaterdag 18 september 2021 t/m dinsdag 12 oktober 2021
Locatie
Muiden KNZ&RV
 

Na lange tijd dan nu de eindelijk weer een fysieke bijeenkomst voor kustzeilers bij de KNZ&RV in Muiden. We starten met een borrel om 17.30 uur en gaan om 18.30 uur aan tafel voor het “captainsdiner”. Het diner is in een aparte zaal van de Sociëteit KNZ&RV.

Zo hebben we tijd genoeg om elkaar te spreken, voorafgaand aan de lezing van kustzeiler Bart Pothoven.

Bij inschrijving voor de lezing kan je aangeven dat je deel wilt nemen aan het diner. Borrel en het 2-gangen diner (à 25 euro) als ook de drankjes aan het eind van de avond zijn voor eigen rekening.
Let op: voor deze bijeenkomst gelden de RIVM-corona-maatregelen; neem dus een bewijs van vaccinatie of van een recente negatieve test mee. 

groenland-bart-pothoven

Om 19.30 uur ontvangen we jullie in de zaal met koffie en thee. Kustzeiler Bart Pothoven start om 20.00 uur en neemt ons met foto’s en verhalen mee aan boord van zijn bizarre tocht over de Atlantic op drie kielen tegen de klok in. Een ‘rondje Atlantic’ is misschien wel de bekendste manier om een oceaan te bezeilen. De meeste zeilers doen het ‘met de klok mee’: Europa, Canarische eilanden, Caribisch gebied en terug via de Azoren. Bart Pothoven is echter een eigenzinnig mens; zeilde via de Noordelijke Atlantische Oceaan via Schotland, IJsland, Groenland naar de VS, het Caribisch gebied en Zuid-Amerika en terug via de Azoren naar Amsterdam. Hij heeft daarbij de oude route  van de Noormannen gevolgd langs IJsland en Groenland, maar is dus ook in Suriname en Panama geweest. Bart heeft deze reis volbracht met een door hemzelf ontworpen en gebouwde zeilboot de ‘Triakel’, een zeilboot waarvan gezegd wordt, dat alles anders is als op welke andere zeilboot dan ook.  (zie ook www.Triakel.nl)

Rond 22.00 uur sluiten we af met een borrel en een signeringssessie van Bart met zijn Boek “ Voldeining”

Inschrijven voor diner en presentatie kan door in te loggen via de knop MijnKustzeiler. 

Locatie van de bijeenkomst:  KNZ&RV 

Westzeedijk 7, 1398 BB MUIDEN
www.knzrv.nl.   De parkeerplaats daar is open voor gasten.