GEANNULEERD. Zuidelijke Aanbrengtocht voor het Lustrum

zaterdag 18 september 2021

 
Inschrijfperiode
maandag 15 maart 2021 t/m donderdag 2 september 2021
Locatie
Vlissingen - IJmuiden
 

Vanwege de annulering van het lustrumfeest in IJmuiden is ook de zuidelijke aanbrengtocht geannuleerd. 

 

Zuidelijke Aanbrengtocht voor Lustrum in IJmuiden op 25 september

 

Het 15de Lustrum van de Kustzeilers wordt op zaterdag 25 september in IJmuiden gevierd. De bedoeling is dat de leden op eigen kiel naar IJmuiden komen.

(Voor deelname aan het lustrum afzonderlijk inschrijven !)

 

De zeezeil commissie heeft daarom het plan opgevat om twee aanbreng tochten te organiseren. Eentje vanuit het zuiden en eentje vanuit het noorden. We willen een soort zwaan kleef-aan-tochten regelen waarbij de vloot gaandeweg groeit. Dus om nog eens aan ons windsurf verleden terug te denken, Hook In Hold On (HIHO).

 

We hebben daarom het volgende plan bedacht. In en rond het IJsselmeer liggen zo'n 350 boten, in het zuiden zo'n 200.

 

De zuidelijke tocht start 18 september in Vlissingen en Marc van Herpt en Mickey de Kanter halen gaandeweg een aantal leden op. Vanuit Zeeland (Vlissingen) is de tocht buitenom zeer beperkt in aanhaakmomenten voor deelnemers. Daar hebben we de volgende oplossing voor bedacht.

 

Op zaterdag 18 september 2021 starten we in Vlissingen. Hier kunnen de eerste gegadigden zich aansluiten.

 

Op zondag 19 gaan we buitenom via de Roompot naar Zierikzee. De 20ste varen we van Zierikzee naar Willemstad om daarna naar Dordrecht te gaan. Via de Noord en de Nieuwe Maas gaan we naar Rotterdam Marina om daarna over de Nieuwe-Waterweg en de Noordzee naar Scheveningen te varen.

 

Vrijdag de 24ste ontmoet de zuidelijke vloot de noordelijke vloot. Waar en hoe, dat is nog een verassing. Vervolgens varen we in linie de haven van IJmuiden in. Ieder schip voert een een Kustzeilers banner. Deelname is €15 per persoon. Daar krijg je dan per schip de de voortstag banner voor terug.

 

Heb je interesse? Geef je dan bijtijds op. Het programma is niet in beton gegoten en we weten graag van tevoren wie er mee wil doen aan dit Zwaan-Kleef-Aan experiment. Het vergt nogal wat voorbereiding, vandaar.