Randje IJsselmeer

zaterdag 11 september 2021

 
Inschrijfperiode
maandag 24 mei 2021 t/m zondag 5 september 2021
Inschrijving te annuleren tot
maandag 30 augustus 2021
Locatie
Enkhuizen/ Boei KG
Aantal deelnemers
maximaal 55
Aantal beschikbare plaatsen
34
 

img-0051

5-9-2021: In verband met de covid maatregelen kan de BBQ niet op een veilige manier georganiseerd worden. De BBQ wordt niet gefactureerd.

 

  1. Randje IJsselmeer (11 september)
    Het inmiddels bijna traditionele Randje IJsselmeer wordt dit jaar iets eerder gevaren dan voorgaande jaren, om ruimte te houden ten opzichte van het Lustrum.

Het is een leuke en unieke zeilwedstrijd die de onbekende hoekjes van het IJsselmeer opzoekt. Het programma wordt aangepast aan de dan geldende Coronamaatregelen.

 

Op zaterdag 11 september wordt, als het weer het toelaat, vanaf 09.00 uur gestart bij de KG boei in Enkhuizen. Er is dan een baan om de boeien langs de randen van het IJsselmeer uitgezet en de bedoeling is dat je in negen uur tijd zoveel mogelijk van het parcours aflegt. Je kunt linksom of rechtsom varen. De baan afkorten mag maar je mag nooit terug. En je moet voor 18.00 uur weer terug zijn bij de KG boei. Het geheel vormt een leuke puzzel en voor een goed resultaat moet je snel zeilen en slim navigeren. De uitslagen worden op SW-rating berekend.

 

Als de Coronamaatregelen het toelaten verzamelen we op vrijdagavond 10 september in de buitenhaven van Enkhuizen. Er wordt daar dan een palaver gehouden en een goede steigerborrel georganiseerd. Na de wedstrijd komen we weer terug in de buitenhaven en kan iedereen zijn wedstrijdformulier inleveren. Na een uitstekende maaltijd volgt dan de prijsuitreiking.

Om de uitslag van de wedstrijd te kunnen bepalen hebben we de SW-rating van je schip nodig.

Kosten (12-8-2021 na correctie):

  • per schip: leden €5,- . Niet leden €15,- 
  • per opvarende BBQ/maaltijd: leden en niet leden €25-