Alle Hens- Alles over de QuickTide App

maandag 1 februari 2021

 
Tijd
20:00 tot 21:30 uur
Inschrijfperiode
zaterdag 9 januari 2021 t/m maandag 1 februari 2021
Locatie
webinar
 

Alle Hens-week

De traditionele Alle Hens-dag met meerdere workshops op één dag is helaas niet mogelijk. Dit jaar doen we het anders: in de eerste week van februari is er op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag 's avonds een webinar over een interessant onderwerp. Op vrijdagavond is een workshop vis fileren georganiseerd. Op zondagmiddag 7 februari 2021 sluiten we af met een online pubquiz en borrel!  De webinars en pubquiz zijn gratis toegangelijk voor medekustzeilers. Alle leden ontvangen een t.z.t een link naar de betreffende webinars. 

 

workshop-quicktideQuickTide App, hulp bij het varen op getijde wateren door Ad Krom

Met een kielboot varen op de ondiepe Nederlandse en Duitse getijdewateren is altijd weer spannend. Zeker als je afwijkt van gebaande paden. Met de voor leden van de Kustzeilers gratis “QuickTide App” wordt dat al een stuk eenvoudiger. Deze app geeft actuele getijde informatie en neemt veel rekenwerk uit handen.  
In deze workshop leer je stap voor stap welke informatie de app geeft.  Na een korte presentatie ga je zelf aan de slag met een paar opdrachten om tochten voor te bereiden. De opdrachten worden daarna plenair behandeld.  

 

Vooraf te regelen

Alle deelnemers dienen QuickTide zelf al te hebben gedownload en ingelogd zijn geweest. Vooraf wordt aan degenen die zich inschrijven een berichtje gestuurd met uitleg hoe de QuickTide App te installeren. 

 

 

 

 

Inschrijven Deelnemers