Tocht naar Chatham

Van 12 t/m 18 juni 2017 zeilden we naar de Medway voor een reprise van de Tocht naar Chatham die Michiel de Ruyter 350 jaar geleden ondernam. Hij bracht de Engelse vloot een gevoelige slag toe en wist daarmee het einde van de Tweede Engelse Oorlog te bespoedigden. Ditmaal zeilden we echter met vriendelijke bedoelingen naar Chatham. Sterker nog: we werden ditmaal verwacht en onze Engelse gastheren hadden een feestelijk programma georganiseerd.

De tocht begon op 12 juni in Vlissingen, de geboorteplaatse van De Ruyter. Omroep Zeeland bezocht de vloot en sprak enkele - Zeeuwse - deelnemers aan de tocht. Je kunt het interview terugkijken via de website van Omroep Zeeland. Ook van het vertrek van de vloot op de vroege ochtend van 13 juni maakte Omroep Zeeland een sfeerimpressie.

Na de Noordzee te hebben overgestoken, vond de feestelijke Sail In plaats, naar Chatham. Daarna volgde een uitgebreid walprogramma met diverse activiteiten dat werd afgesloten met het spectaculaire "Medway in Flames" op zaterdag 17 juni.

We organiseerdern de tocht samen met de Stichting MIchiel de Ruyter en het Scheepvaartmuseum. Het Scheepvaartmuseum blikt onder de titel "Nederlanders terug op de Medway" terrug op deze tocht.