Tocht naar Chatham

In juni 2017 is het 350 jaar geleden dat Michiel de Ruyter de roemruchte Tocht naar Chatham ondernam, de Engelse vloot een flinke slag toebracht en daarmee het einde van de Tweede Engelse Oorlog wist te bespoedigen. We gaan deze tocht in 2017 overdoen, maar ditmaal met vriendelijker bedoelingen en in samenwerking met Stichting Michiel de Ruyter.  Schrijf je dus in en ga mee.

Op maandag 12 juni verzamelen we in de Marine-haven van Vlissingen; de geboortestad van Michiel de Ruyter.
Dinsdag 13 juni vertrekken we met uitgaand tij naar zee, zodat we woensdag 14 juni de Medway opvaren en de rivier vol leggen met Nederlandse vlaggen.

Het zal de Engelsen aan de dichter Samuel Pepys doen denken, die destijds verhaalde "De duivel schijt Hollanders". Maar ze beleven het in Chatham nu heel anders: ze hebben zelf ook een grootse herdenking in voorbereiding en kijken nu al naar onze komst uit. Zie de website die de Medway Tourist Council gemaakt heeft.


Vanaf donderdag 15 juni hebben we een afwisselend programma op de wal tijdens de Dutch Week met als slot op

zaterdag 17 juni het spektakelstuk "Medway in Flames" en de bestorming van Upnor Castle door een re-enactment groep. In het programma kun je in ieder geval een gezamenlijke lunch, een diner, een borrel en een excursie verwachten. De precieze invulling volgt.
Zondag 18 juni gaat ieder weer zijns weegs. Dat kan naar huis zijn, of op vakantie. Maar zeil je aansluitend naar Den Helder, dan kun je aansluiten bij de Driehoek Noordzee of later die maand bij Sail Den Helder.

Noteer de data alvast in de agenda.
Ligplaatsen zijn over het algemeen trots en swinging moorings op de rivier in diep water. Er zijn enkele plaatsen beschikbaar aan een steiger in marina's.
Om van de moorings aan de wal te komen, kun je gebruik maken van je bijboot of van de watertaxi door de zeilverenigingen en JetstreamTours in de vaart gehouden worden.

Inschrijven doe je op bootlengte in de kleinste categorie waar jouw boot nog in past.
Als je je met je eigen vereniging inschrijft, noteer die dan bij de opmerkingen. We houden waar mogelijk rekening met de indeling, zodat je je zeilvrienden in de buurt hebt liggen.

Kosten voor deze tocht zijn €60 per boot en €60 per opvarende voor leden. Niet-leden zijn van harte uitgenodigd deel te nemen. Zij betalen €90 per boot en €90 per opvarende. Na aanmelding via de website ontvang je een email met de betalingsgegevens.

Bij de inschrijfgelden zijn inbegrepen: de organisatie, vaantje met tocht-logo, een gesigneerd exemplaar van het stripboek over Michiel de Ruyter, gereserveerde ligplaats in Vlissingen en op de Medway en programma in Chatham (diner, lunch, excursie).
De liggelden zijn niet bij het inschrijfgeld inbegrepen.

Wie liever met de auto via Dover over land dit evenement mee wil beleven, kan informatie over een speciaal Battle of Medway arrangement vragen bij de gezellige Inn The Ship & Trades in Chatham. Het hotel ligt tussen de Dockyards en de Marina in, midden in de feestelijkheden. Ben je Kustzeiler en is dit jouw mogelijkheid erbij te zijn, meld je dan ook via een inschrijving op de website. Dan houden we rekening met jouw deelname.

Mededelingen worden gedaan op deze pagina. Tijdens het evenement worden de mededelingen ook via de Facebookpagina van de Kustzeilers gedeeld.

Heb je vragen over deze historische tocht? Zoek je bemanning of bied jij je aan als bemanning? Aarzel niet en mail naar zzc@kustzeilers.nl