NVvK

De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers (NVvK) heeft ruim 800 leden (m/v), die voor hun plezier varen op het IJsselmeer, de Zeeuwse en Hollandse Delta, de Waddenzee, de Noordzee en verder. Veel Kustzeilers hebben een rondje Atlantic gemaakt, of hebben Kaap Hoorn of Kaap de Goede Hoop gezien. Daar zijn we best trots op, maar het is zeker geen voorwaarde voor een lidmaatschap.

Kustzeilers delen hun passie voor zeezeilen graag met anderen. Het plezier in het (zee-) zeilen, het overdragen van kennis en het vergroten van de onderlinge band, daar gaat het om in de NVvK.<!--break-->

De NVvK is een actieve vereniging met veel evenementen. 's Winters zijn er lezingen, excursies en cursussen. In het zeilseizoen worden zeezeiltochten georganiseerd, bijvoorbeeld naar Engeland, Denemarken, Schotland, België, maar ook een eendaagse ronde om Texel en Vlieland. Jaarlijks zijn er een Openings- en Sluitings-tocht met interessante excursies.

Niet-leden kunnen meedoen aan de beroemde Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace, de Driehoek Noordzee en de jaarlijkse Strijd om de Ankerbol.

Leden ontvangen 6 maal per jaar het blad 'De Drietand' met allerhande clubnieuws, aankondigingen en wetenswaardigheden voor de zeezeiler. Aan het begin van het ieder zeilseizoen komt het Jaarboek uit, een uniek naslagwerk van ruim 400 pagina's. De NVvK verwelkomt nieuwe leden.