Vereniging

Gedeelde passie voor zeezeilen, kennisoverdracht en goed zeemanschap. Daar gaat het om bij de Kustzeilers. Interesse? Nieuwe leden zijn van harte welkom

De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers heeft ruim 750 leden (m/v), die voor hun plezier varen op het IJsselmeer, de Zeeuwse en Hollandse Delta, de Waddenzee, de Noordzee en verder. Veel Kustzeilers varen richting Mediterranee, hebben een rondje Atlantic gemaakt, of hebben Kaap Hoorn of Kaap de Goede Hoop gezien.

Daar zijn we best trots op, maar het is zeker geen voorwaarde voor een lidmaatschap. Kustzeilers delen hun passie voor zeezeilen graag met anderen. Het plezier in het (zee-) zeilen, het overdragen van kennis en het vergroten van de onderlinge band, daar gaat het om bij de Kustzeillers.

De Kustzeilers is een actieve vereniging met veel evenementen. 's Winters zijn er lezingen, excursies en cursussen. In het zeilseizoen worden zeezeiltochten georganiseerd, bijvoorbeeld naar Engeland, Denemarken, Schotland, België, maar ook de Lambertus tocht, een eendaagse ronde om Texel en Vlieland. Jaarlijks is er een Openingstocht met een interessante excursie.

Onze zeiltochten staan open voor alle zeilers; ook niet-leden zijn welkom. We organiseren de beroemde Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace, de twee jaarlijkse Driehoek Noordzee Challenge, de Lambertustocht, de Strijd om de Ankerbol en najaarstochten in de Delta en het noorden.

Leden ontvangen 6 maal per jaar het blad 'De Drietand' met allerhande verenigingsnieuws, aankondigingen en wetenswaardigheden voor de zeezeiler. Aan het begin van het ieder zeilseizoen komt het Jaarboek uit, een uniek naslagwerk van ruim 400 pagina's.