Najaarstocht

De najaarstochten 2018 bestaan weer uit leuke tochten in de Delta en over het IJsselmeer.

De Najaarstocht IJsselmeer was van 13-16 oktober 2018.
Deze tocht combineert de drukte van de stad met de rust van nieuw land en natuurgebied. We verzamelen op vrijdag 12 oktober in de Flevomarina in Lelystad. Zaterdag varen we via Enkhuizen naar  de Oostvaardersdijk. Dat is een mooie plek om samen een steigerstamppot te eten en dat doen we dus ook. Zondag 14 oktober varen we naar de Markerwadden voor een rondleiding en overnachting (let op: er zijn dan nog geen voorzieningen). Maandag varen we naar de Sixhaven in Amsterdam en pakken een leuke film in EYE. Dinsdag 16 oktober vaart ieder weer zijn eigen route.

De Najaarstocht Delta vindt plaats van 18-21 oktober 2018. We verzamelen donderdag aan de kades van het mooie Zierikzee. Vrijdag bezoeken we het Watersnoodmuseum. Vrijdag zeilen we naar Yerseke en bekijken we de oesterputten. Het zou natuurlijk mooi zijn om niet alleen te kijken, maar ook wat te proeven! Zaterdag varen we naar Brouwershaven, waar we samen dineren. En op zondag is het alweer voorbij en vaart ieder weer zijn eigen route.

De najaarstochten staan open voor zowel leden als niet-leden. 

Kosten voor de Najaarstocht IJsselmeer zijn €50 per persoon voor leden en €60 per persoon voor niet-leden. Dit is voor de rondleiding op de Markerwadden, de steigerstamppot en het diner en film in EYE. Liggelden zijn voor eigen rekening. Inschrijven voor de najaarstocht IJsselmeer kan via MijnKustzeiler.

Voor deze tochten geldt de veiligheidslijst categorie 4 - beschut water.

Vragen over deze tocht? Mail de Zeezeilcommissie via zzc@kustzeilers.nl.