Nieuwjaarsbijeenkomst NVvK

Datum: 
zaterdag 13 januari 2018
Status: 
Vooraankondiging alleen voor leden
Locatie: 
Dordrecht
Beschrijving: 

Dit jaar is de nieuwjaarsbijeenkomst in het mooie Dordrecht. Vanaf 16.00 uur tot 18.15 uur ontmoeten wij elkaar graag in het Dordrechts museum, Museumstraat 40 te Dordrecht.

Het museum begon in 1842 met één schilderij, geschonken door één  particulier. In dat jaar werd het Dordrechts Museum opgericht door kunstliefhebbers en verzamelaars. Sinds die tijd is de internationaal bekende en  gewaardeerde collectie schilderkunst uitgegroeid tot een van de belangrijkste in de stedelijke musea van Nederland. Deze prachtige, sfeervolle locatie is gelegen in hartje centrum Dordrecht, slechts 15 minuten lopen van het centraal station.

Een ieder die deze zes eeuwen Nederlandse schilderkunst wil ontdekken kan vóór de nieuwjaarsreceptie natuurlijk op eigen gelegenheid het museum bezoeken (of spreek gezellig met elkaar af). Met een museumjaarkaart is de toegang gratis, anders bedraagt de toegang 12 euro p.p. Kijk op https://www.dordrechtsmuseum.nl/ voor meer informatie.

Stadswandeling
Om plm 13.45 uur organiseren we vanaf het Dordrechts museum in groepen van 15 tot 20 personen ook een 1,5 uur durende stadswandeling, onder begeleiding van deskundige stadsgidsen.
Dit onderdeel is facultatief: er wordt een bijdrage van 5 euro p.p. gevraagd voor de begeleiding van de gids.e kosten voor de stadswandeling dienen te worden voldaan aan het bureau. De aanmelding is definitief indien het bedrag uiterlijk  31 december 2017 is overgemaakt op rekeningnr. NL62 INGB 0002 6180 98 t.n.v. Bureau NVvK onder vermelding van stadswandeling Nieuwjaar 2018.

Nieuwjaarsbijeenkomst
Vanaf 16.00 uur gaan de deuren open voor de nieuwjaarsbijeenkomst. Om 16.15 uur begint de voorzitter van de Vereniging met zijn Nieuwjaarsspeech!
Aansluitend op de nieuwjaarsbijeenkomst is er de mogelijkheid te genieten van een dagschotel, waarvoor je je apart kunt inschrijven. Voor de dagschotel wordt een bijdrage gevraagd van 14 euro per persoon.

Inschrijven
Bij de inschrijving geef je voor jezelf, en ook voor een eventuele tweede deelnemer die je opgeeft, de voorkeur aan voor de stadswandeling en/ of nieuwjaarsreceptie.
Als je alleen voor jezelf inschrijft, vul dan voor het partnerdeel nvt in.

Parkeren
De parkeermogelijkheden in de Museumstraat zijn zeer beperkt. Bovendien gelden hier enkel dagkaarten à €22,40. Wij adviseren daarom om te parkeren in:
-P1 Parking Drievriendenhof/Dordrecht Centrum op de Korte Kolfstraat 235, op twee minuten (200 meter) loopafstand van het museum. Deze parkeergarage is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend. Let op: voer in de navigatie niet de museumstraat in, maar de Korte Kolfstraat 235, zodat onnodig omrijden voorkomen wordt.
- De parkeergarages Veemarkt en Spuihaven bevinden zich op circa 10 minuten loopafstand van het museum.
- Parkeerterrein Steegoversloot (tussen de Schoolstraat en Vrankenstraat). Prijs: € 1,90 per uur, capaciteit: 120 plaatsen. Afstand naar Museum: 350 meter (ca. 5 minuten lopen).