Over de NVvK

Passie voor zeezeilen, goed zeemanschap en kennisoverdracht, dat is wat ons als Kustzeilers bindt. We geven vorm aan onze passie door uitdagende zeiltochten te ondernemen en in de wintermaanden een divers programma te organiseren met workshops, lezingen en cursussen. Tijdens onze bijeenkomsten en tochten delen we op een informele en plezierige wijze onze kennis over interessante vaargebieden en bestemmingen, techniek, meteo, trim, tochtvoorbereiding, navigatie en veiligheid. Nieuwe leden zijn welkom.

Wat heeft het lidmaatschap van de Kustzeilers te bieden?

Kustzeilers kunnen aan georganiseerde zeezeiltochten deelnemen. Niet-leden kunnen dat ook, maar betalen een hogere bijdrage. Daarnaast kunnen leden aan alle natte- en droge activiteiten deelnemen, zoals trainingen, cursussen, workshops en lezingen. Deze zijn alleen voor leden toegankelijk.

Kustzeilers ontvangen zes maal per jaar de Drietand, ons full colour verenigingsblad met artikelen over mooie zeilbestemmingen, techniek, veiligheid en uiteraard informatie over de tochten en activiteiten die op stapel staan.

Eenmaal per jaar verschijnt het fameuze Jaarboek, een lijvig naslagwerk vol nautische informatie, reisverhalen van leden die over hun zomertocht rapporteren, en tot slot de jachtenlijst waarin de volledige Kustzeilersvloot wordt gepresenteerd. Onmisbaar aan boord!

Kustzeilers hebben toegang tot het “alleen voor leden” gedeelte van de website, met het volledige archief van reisverhalen, een handige naslag voor wie een zeilreis voorbereidt, het (doorzoekbare) archief van de Drietand, de kennisbank met artikelen over uiteenlopende onderwerpen zoals navigatie, techniek en veiligheid.

Tot slot zijn er de ledenvoordeelacties waarin leveranciers specifiek aan Kustzeilers interessante kortingen aanbieden op nautische artikelen en diensten. Denk bijvoorbeeld aan korting op het keuren van een reddingvlot.

Nieuwe leden ontvangen als welkom de clubstandaard, de laatste Drietand en het Jaarboek. Nieuwe leden kunnen per direct deelnemen aan de lezingen en cursussen en maken direct gebruik van het leden-tarief voor zeiltochten.

Lid worden?