Warm onthaalt duurzaam jacht de Ya in Medemblik

Gisteren 26 mei heeft duurzaam jacht de Ya met als schipper ons lid Peter Hoefnagels zowel letterlijk (28 grC en felle zon) als figuurlijk een warm onthaal gekregen.

Peter Hoefnagels vertrok in september 2016 voor een duurzame tocht rondom de wereld. Bij zijn vertrek werden ze door de Kustzeilers onder luid getoeter uitgezwaaid. Eenzelfde getoeter klonk zondag nogmaals, maar nu als welkom terug.

Op kasteel Radboud woorden van welkom door de burgemeester die inging op de duurzame en milieuvriendelijke prestatie van Peter en de Ya. Namens de gemeente werd een drankje en hapje aangeboden.

Onze voorzitter Hans de Sonnaville reikte de jubileumschaal voor een uitzonderlijke nautische prestatie uit. Hiermee schaart Peter zich in de rij van illustere voorgangers zoals Eelco Kasemier en Dick Koopmans sr.. Tevens werd de voorzittersprijs uitgereikt voor het varen van de grootste afstand.

Na de officiële woorden was er een uitgebreide ontmoeting met andere Kustzeilers en genodigden. Ook was er een rondleiding op de Ya met uitleg over het schip en de belevenissen van Peter op de Ya