Vrouwenteam klaar voor 24 Uurs

Ze zijn er klaar voor: het vrouwenteam dat Elles de Jong vorig jaar samenstelde om de roemruchte 24-uurs te zeilen. "Het aftellen is begonnen!’’ jubelt ze. ‘’We kijken er allemaal naar uit om weer samen te varen. Als ik die vibe voel, kan ik amper geloven dat niet meer zeilvrouwen dit doen."

Een goed jaar geleden ontmoetten zeven totaal verschillende vrouwen elkaar om samen de 24-uurs te zeilen. De exacte eindnotering weet geen van de vrouwen zich te herinneren. “Het is een race, maar winnen was niet onze drijfveer,’’ zegt stuurvrouw Heleen Aalders, "Wij hadden onszelf andere uitdagingen gesteld. In no time leerden we de taken te verdelen en op elkaar te vertrouwen. In twee dagen ontstond er een band die we nog steeds koesteren. Als kraakvers team in competitie en toch ontspannen zo’n wedstrijd varen, voelt fantastisch! Samen zeilen verbindt!”

Judit Wassing, die als een van de meer ervaren teamleden.de rol van navigator vervulde, kijkt terug: “Het werd een superrace! We hebben het stressvrij en veilig gespeeld. We hebben bijvoorbeeld niet ’s nachts gespinnakerd en dat kostte ons natuurlijk punten. Desondanks behaalden we een score van 124 mijlen. Mind you, zonder training en met een ‘doorsnee’ toerboot! We hebben goed gevaren én een superweekend gehad. Een geweldige ervaring en heel veel plezier!” Inmiddels maakt het team zich op voor de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace 2017. Zie ook hun Facebook-pagina: LadiesTeamKustzeilers24UursRace

Voor alle informatie over de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace zie: http://24uurszeilrace.nl