Reisverhalen voor het Jaarboek

De Jaarboekcommissie roept alle Kustzeilers op hun reisverhaal uiterlijk 31 december in te leveren voor het Jaarboek 2018. De reisverhalen blijken een gewaardeerd onderdeel van het Jaarboek. Behalve leesplezier, bieden ze ook nuttige informatie aan leden die zich voorbereiden op een reis naar nieuwe bestemmingen. De reisverhalen worden overigens ook  op de website geplaatst waar in het Ledengedeelte in de rubriek Zeilverhalen, inmiddels een grote verzameling verhalen over bestemmingen van IJsland tot Gibraltar en van de Azoren tot Spitsbergen en ver daarbuiten, bijeen is gebracht.

Het inleveren van een reisverhaal gaat via de website, door via ‘Leden’ en dan - na inloggen - naar ‘Jaarboek’ en vervolgens naar ‘Mijn  Reisverhaal’ te gaan. Het verhaal kan dan rechtstreeks in het formulier worden getyped. De meeste mensen vinden het echter prettiger hun reisverhaal in het tekstverwerkingsprogramma op hun computer te schrijven. Dat kan ook. Als het verhaal gereed is, kan het eenvoudig met “knippen en plakken” in het formulier worden geplaatst. Vervolgens zijn er nog enkele velden met praktische informatie in te vullen, zoals de naam van het schip, de schipper(se), haven en datum van vertrek en terugkeer, alsmede het verst bereikte punt. Ook kunnen nog maximaal 5 afbeeldingen (foto’s en/of kaartjes) worden toegevoegd. Tot slot is een klik op ‘Opslaan’ voldoende om het verhaal in te dienen.

De Jaarboekcommissie roept op de reisverhalen beknopt te houden - het maximum aantal woorden is 2000 – en vraagt om niet het logboek over te schijven, maar wel aandacht te besteden aan voor anderen nuttige informatie, zoals een goede ankerplaats of een nautische tip. De commissie heeft het recht om de verslagen  in te korten, maar doet dat niet graag.