Programma zeiltochten 2018

Voor wie de winter nu al lang genoeg vindt duren is er goed nieuws: het programma met zeiltochten 2018 staat al op de website.

Ons zeezeiltochtenseizoen begint traditiegetrouw met de Hemevaarttocht. Het wordt weer een mooie mijlenmaker om het seizoen te openen. Na de eerdere edities waarin we overstaken naar Lowestoft, staat nu een tocht naar de River Orwell, met uiteraard een bezoek aan Pin Mill, op het programma. Het weekend daarop is het Pinksteren en dan zeilen we de Lambertustocht; het gebruikelijke rondje Texel en Vlieland.

In de zomermaanden zeilen we een tocht waarvan we al wel weten welke kant we op gaan, namelijk zuidwaarts, maar waarvan de we precieze bestemmingen nog moeten kiezen. Het wordt in ieder geval een korte broeken zeiltocht. In een week uit en thuis, of alvast een lekker eind op weg voor de vakantietocht. Tegelijkertijd zullen dan verschillende Kustzeilers onderweg zijn naar de Azoren. Zij varen geen gezamenlijke tocht, maar bereiden zich deze wintermaanden wel gezamenlijk voor met workshops en trainingen. Onderweg zullen de zeilers elkaar treffen voor een portje in Porto en een biertje in het roemruchte café Peter Sport in Horta.

Het einde van de zomer wordt als vanouds gemarkeerd door de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace die op 24 en 25 augustus wordt gezeild. Daarna staat er voor het najaar nog een nieuweling op het programma: het Randje (nee géén rondje!) IJsselmeer en twee najaarstochten in de herfstvakantie, één op IJsselmeer en Wad en één in de Delta. We sluiten het jaar weer af met de IJsbeerenburgtocht tussen Kerst en Oud en nieuw, net als in 2017.

Zie de Agenda voor het hele programma.