Alle Hens 2018: Eilanden

Tijdens Alle Hens 2018 staan eilanden centraal van Spitsbergen tot de Kaap Verden en van de Lofoten tot de Cariben. De Evenementencommissie heeft 21 Kustzeilers gestrikt om over hun favoriete eiland te vertellen. Een uitgelezen kans om alles te weten te komen over dat ene eiland dat je nog altijd eens wilde bezoeken, of om juist inspiratie op te doen voor nieuwe bestemmingen.

Bekijk de korte Video voor een impressie van deze editie van Alle Hens.

Hoewel er eilanden op het programma staan die buiten de reikweidte van een gemiddelde zeilvakantie liggen - wat dacht je van Staten Eiland? - komen er ook eilanden aan bod die dichter bij huis liggen. Het programma begint zelfs met een presentatie over een eilandengroep in ons eigen IJsselmeer die, hoewel dichtbij, voor velen nog onbekend zal zijn: de Markerwadden. Projectleider Roel Posthoorn van Natuurmonumenten vertelt in het plenaire deel van Alle Hens over deze nieuwe eilandengroep die we naar verwachting vanaf komende zomer kunnen bezoeken.

Maar daarna slaan we onze vleugels verder uit. In drie ronden passeren 21 eilanden (of eilandengroepen) de revue. Wie nog wil inschrjiven moet niet te lang wachten, want we naderen het maximum aantal deelnemers. Alle informatie, een lijst met eilanden en de instructies over hoe in te schrijven staan in de Agenda.