Huiskamerbijeenkomsten

Heb je plannen om naar een bepaald vaargebied  te gaan en wil je tips en trucs van ervaren mede-kustzeilers? Of heb je goede herinneringen aan een specifiek deel van een mooi vaargebied en wil je je kennis met anderen delen? Een huiskamerbijeenkomst is dé gelegenheid om in een kleine groep Kustzeilers zeilervaringen uit te wisselen.

Op de eerste plaats gaat het om het verkennen van het vaargebied. Verder kan de reis er naar toe aan bod komen en praktische zaken als papieren, reglementen, internettoegang, weerberichten enzovoort. Het is ook mogelijk om kaartmateriaal en pilots uit te wisselen.

De bijeenkomst is bij een lid thuis en de groepsgrootte wordt beperkt gehouden, afhankelijk van de ruimte en belangstelling. Van de leden wordt een bijdrage gevraagd voor de lunch en drankjes.

Het verdelen en rouleren in kleine groepjes werkt prima. Zo kan voor elk groepje een eigen inleider en vaargebied of onderwerp worden gekozen. De ervaring leert dat deelnemers elkaar veel te vertellen hebben. Elk op een eigen manier, met een Power Point presentatie, met iPad foto’s, kaarten en pilots.

Programma: 

10:00 uur    Ontvangst met koffie, welkomstwoordje en/ of inleiding op het programma

10.15 uur    Bespreken vaargebieden aan de hand van pilots, foto’s en kaarten, in kleine groepjes, rouleren, zodat meerdere vaargebieden aan bod komen.

13.00 uur    Lunch met evaluatie / nabrander / afspraken voor een eventueel vervolg of voor ontmoetingen tijdens de reis.

Wil je je huis openstellen voor een bijeenkomst? Graag een email naar evenementencommissie@kustzeilers.nl Geef daarbij aan welk vaargebied je belangstelling heeft.

De evenementencommissie coördineert de bijeenkomst en draagt zorg voor een oproep naar leden op de website of via een digitale Nieuwsbrief.

Het bureau verzorgt de inschrijving (via de website)  en inning van de eigen bijdrage voor lunch e.d.