Driehoek Noordzee Challenge

Driehoek Noordzee

In 2017: Driehoek Noordzee

Dit is een tweejaarlijkse prestatietocht die op de Noordelijke Noordzee wordt gezeild. De rally start in Den Helder, waarna de deelnemers koers zetten naar de Orkney- of de Shetlandeilanden, en van daar uit naar Noorwegen. De tocht terug naar Nederland maakt de Driehoek compleet. Vuurtorenwachter en architect Reid de Jong in Friesland nam in 1977 het initiatief voor de tocht. Er startten tijdens de eerste editie zeven kleine zeilschepen.
De ‘Driehoek’ vraagt veel van de schepen en hun bemanning. De noordelijke Noordzee kan nu eenmaal onstuimig zijn en de temperaturen zijn er niet al te hoog, maar het zeilen op noordelijke breedten betekent ook: korte nachten, veel vogels, dolfijnen en een onvergetelijke  zeilbelevenis op een uitgestrekte, lege Noordzee. Een uitdagende klassieker dus!

De 21e Driehoek Noordzee Challenge wordt van 24 juni tot 9 juli 2017 gezeild. Het is een prestatietocht. De bestemmingen zijn Kirkwall (Orkney eilanden) en Flekkefjord (Noorwegen). Flekkefjord is een nieuwe bestemming voor de Driehoek Noordzee. Voor een impressie van de tocht, kijk op de terugblikpagina. 

De informatiemiddag was op zaterdag 11 februari 2017 in Aan ut Water - Lelystad. Je kunt de daar gegeven presentatie nog terugkijken.
Korter voor de start organiseren we ook nog een schippersbijeenkomst om alle details met elkaar te bespreken en alvast met elkaar kennis te maken.
Na afloop van de Driehoek Noordzee houden we in november 2017 een reünie. Daar wordt de winnaar van de Watermaat Trofee voor het beste, mooiste, ontroerendste en/of spannendste logboek bekend gemaakt.

De inschrijving is gesloten.
Leden betalen 80 euro per boot en 45 euro per opvarende.
Niet-leden betalen 110 euro voor de boot en 65 euro per opvarende. Maar je kunt kunt natuurlijk ook gelijk lid worden!

Benieuwd wat het zeilen van de Driehoek inhoudt? Bekijk het filmpje!

De vereisten aan schip en bemanning vind je op de veiligheidslijst. Voor deze tocht geldt Categorie 2.

Er is een Bemanningspool voor schippers die bemanning zoeken en bemanningen die een schip zoeken. Leden kunnen zich (na in te hebben gelogd) rechtstreeks op de Bemanningspool in het Forum aanmelden. Niet-leden kunnen hun vraag of aanbod sturen naar zzc@kustzeilers.nl  Wij informeren je dan over een mogelijke match.

Heb je vragen over deze tocht? De Zeezeilcommissie is bereikbaar via zzc@kustzeilers.nl

Kijk ook eens op onze Facebookpagina!