Azorentocht

In 2018 zeilen we met een groep Kustzeilers naar de Azoren. Hoewel iedereen in zijn eigen tempo vaart en zijn eigen route kiest, trekken we in de voorbereiding intensief met elkaar op. We wisselen plannen, ideeën, informatie en kennis uit. Zo is er al een gezamenlijke ‘Get-Wet’ training gepland en komen er nog lezingen en workshops. Ook verheugen we er ons op om ook onderweg contact te houden. Begin juni zien we elkaar voor een portje in Porto, en in de tweede helft van juli treffen we elkaar in Horta voor een biertje bij Peter Sport, het overbekende zeilerscafé. In augustus zeilen we weer richting het vasteland van Europa.

Ben je lid van de Kustzeilers en heb ja concrete plannen om in 2018 naar de Azoren te gaan? Als je wilt meedoen met voorbereiding, neem dan contact op via zzc@kustzeilers.nl.

Omdat de reis zelf niet als reguliere tocht georganiseerd wordt, geldt geen veiligheidslijst. Dat neemt niet weg, dat een check op de veiligheidsmaateregelen bij een goede voorbereiding horen. Inspiratie vind je in de Veiligheidslijst categorie 1 van de Kustzeilers en in de Special Regulations van ISAF, categorie 0.

En check de Agenda voor de activiteiten die ter voorbereiding op de Azorentocht op het programma staan.