Weersystemen

Datum: 
vrijdag 01 december 2017
Status: 
Inschrijving alleen door leden
Locatie: 
Goudswaard
Beschrijving: 

Lezing weersystemen

Watersport en het weer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Naast grootschalige systemen zoals bijvoorbeeld een stormdepressie kunnen ook kleinschalige weersystemen uw bewegingsvrijheid en veiligheid op het water in grote mate beïnvloeden.

Onweersbuien zijn hier het perfecte voorbeeld van. Daar waar op een plek donkere wolken zich samenpakken en het kortdurend tot noodweer komt, kan het enkele kilometers verderop prachtig weer blijven. Maar hoe zit zo'n bui nu daadwerkelijk in elkaar, hoe herken ik ze? Welke classificaties kennen we en wat zijn de bijbehorende gevaren? En, gedragen buien zich boven maritieme gebieden daadwerkelijk anders dan (onweers) buien boven land?

In een interessante lezing neemt meteoroloog Marsel Blok je mee op een reis. Op zoek naar de antwoorden op bovenstaande vragen en meer. Van wolkenfysica en ladingsscheiding tot visuele herkenning en windschering. Alles komt aan bod om je in toekomst meer inzicht in de atmosfeer te geven en wellicht het besluitvormingsproces op open water, wanneer het er daadwerkelijk toe doet, te vergemakkelijken.

Heb je al vragen welke je al beantwoord wilt hebben,stuur dan een email naar Savio Davids davidss@xs4all.nl

Inschrijven
De lezing is gratis en inschrijven kan via deze link. Er is plaats voor maximaal 60 personen, van elke vereniging kunnen 30 leden inschrijven.

Datum;            vrijdagavond 1 december 2017

Clubhuis open:           19:00 uur

Aanvang lezing:         19:30 uur

Locatie;          WSV de Put

                        Nieuwendijk 6

                        3267 LZ Goudswaard

 

Namens de evenementen commissies van WSV de Put & NVvK