Nieuwjaarsbijeenkomst 2019

Datum: 
zaterdag 12 januari 2019
Status: 
Inschrijving alleen door leden
Locatie: 
Medemblik
Beschrijving: 

Op zaterdag 12 januari 2019 lezing en nieuwjaarsreceptie in Kasteel Radboud in Medemblik.

In september 2016, tijdens het lustrum van de NVvK, zwaaiden we de Ya hier uit en in mei 2018 verwelkomden we de Ya terug in Medemblik. In de tussentijd heeft Peter met de Ya de wereld gerond zonder fossiele brandstof. Het kan dus. Peter vertelt hoe dat ging.

De Ya is een uniek ontwerp, speciaal voor deze wereldreis ontworpen. Maar hoe zeilt dat nou? “In principe zeil je, je gaat niets ‘goedmaken’ op de motor. Behalve in en uit de haven en geul. De gennaker is belangrijk. Bijna windstil? Je leert gewoon beter zeilen” zegt Peter.

Natuurlijk zijn er ook lastige situaties geweest, bijvoorbeeld in Panama. En zijn meest imponerende ervaring is bij de Great Barrier Reef in Australië.

We kijken uit naar een boeiende lezing en zijn benieuwd naar de volgende uitdaging: Hij gaat in 2020 weer weg, en dan voor een heel rustige ronde om de wereld, met de fossielvrije missie.

Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom. De presentatie van Peter Hoefnagels start om 13.30 uur;

Voorafgaand aan de lezing van Peter Hoefnagels, is er een ontmoeting van het bestuur met nieuwe leden.  Wij vragen betreffende leden om zich hiervoor apart in te schrijven. 

Nieuwjaarsreceptie

Om 15.30 uur begint de Nieuwjaarsreceptie en om ongeveer 17.15 uur staat een eenvoudig, uitgebreid, warm en koud buffet klaar voor degenen die blijven eten (buffet ( á 19,50 euro) en drankjes bij het buffet zijn voor eigen rekening ).

De bijeenkomst eindigt om ongeveer 19.30 uur.

Voor de winterzeilers, die met de boot komen, zijn in de Pekelharinghaven op vrijdag en zaterdag,  gratis ligplaatsen beschikbaar (inc. elektra en water).