MOOI SPANNEND OF TÉ SPANNEND?

Datum: 
zaterdag 25 november 2017
Status: 
Inschrijving alleen door leden
Locatie: 
Harlingen
Beschrijving: 

MOOI SPANNEND OF TÉ SPANNEND?

Pakkende verhalen en handreikingen over emoties aan boord

'Je allereerste keer het grote water op. In de sluis voelde je de opwinding, er ging nu echt iets gebeuren! Jaren later is dat gevoel waarschijnlijk minder en komt die spanning alleen als het bijvoorbeeld hard waait, een nacht wordt door gezeild of de eerste keer solo zeilen. En wat als deze gezonde spanning doorslaat, dat het té spannend wordt? Sommigen worden hyperactief, bij anderen werkt teveel spanning verlammend. En zo zijn er nog allerlei andere emoties die ons gevoel van geluk of ongeluk én interactie met elkaar aan boord bepalen. Wat doe je met eenzaamheid, onderlinge irritatie of angst? Is het om te buigen in een gevoel van vrijheid, onderlinge verbondenheid en moed? Koen van Esch heeft mooie verhalen uit de praktijk van hoe om te gaan met emoties. Als wedstrijdzeiler zeilde hij in extreme omstandigheden hetgeen pakkende voorbeelden op dit vlak oplevert.

Koen van Esch is wedstrijdzeiler en coach. Als wedstrijdzeiler heeft hij op het nationale en internationale podium het nodige meegemaakt. En dat in allerlei type boten, van zwaardboten tot aan oceaanracers. Nog het meest bekend is hij van zijn KLM-Flying Dutchman waarmee hij in het Franse Mini-Transat circuit voer met oceaanracertjes van slechts 6,5 meter. De climax van deze campagne was de Transat 6,50, een extreme solozeilrace van Frankrijk naar Brazilië. Als coach begeleidde hij zeilers in de Volvo Ocean Race en veel andere wedstrijdzeilers. Momenteel coacht hij jonge zeiltalenten die de stap richting topsport maken.

Altijd al is Koen gefascineerd door gedrag van mensen. Naast de ervaring in de sport spreekt Koen ook vanuit zijn achtergrond als sportpsycholoog en managementcoach. Al jaren lang is hij als coach verbonden aan de managementprogramma’s bij Team Heiner (bekend van topzeiler Roy Heiner). De zeilsport wordt hier gebruikt als middel om organisaties te begeleiden op het gebied van leiderschap en teamontwikkeling.

Koen is bereid gevonden zijn kennis en ervaring te delen én specifieke vragen te beantwoorden tijdens deze interessante avondvullende lezing. Mocht je nu al een specifieke vraag of onderwerp hebben waarvan je wilt dat Koen die meeneemt in zijn verhaal, stuur dan een email naar evenementen@kustzeilers.nl

Het is natuurlijk gezellig om elkaar al onder ‘t genot van een hapje en een drankje te kunnen spreken. We hebben een stamppotten buffet geregeld á 15 euro p.p. Je  kunt je hiervoor vóór 20 november opgeven via het emailadres wadharlingen@gmail.com onder vermelding van het aantal personen en de naam. Afrekenen kan ter plaatse.

De lezing is gratis, aanmelden via deze link

Praktische gegevens samengevat;

Datum: zaterdag 25 november 2017

Locatie: restaurant ‘t Wad in Harlingen
Adres: Waddenpromenade 9, 8861 NT Harlingen

Inloop: vanaf 18.00 uur
Aanvang stamppotbuffet: 18.30 uur

Opening zaal: 19.30 uur
Aanvang lezing: 19.45 uur

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de avond af met een borrel om nog na te praten. Wij zijn er van overtuigd dat het een boeiende bijeenkomst zal worden.

De evenementencommissie