MOB dag

Datum: 
zaterdag 30 juni 2018
Status: 
Inschrijving alleen door leden
Locatie: 
Neeltje Jans, Zeeland
Beschrijving: 

Je hoopt het nooit mee te maken. Maar je kunt je er wel op voorbereiden voor het geval dat … 

Man-over-boord  (MOB)  komt gelukkig zelden voor, maar door je er op voor te bereiden weet je in voorkomend geval hoe te handelen.  Dat vergroot de kans dat de man of vrouw die te water is geraakt weer terug aan boord komt. En dat de bemanning het er beter van af brengt dan wanneer je de kop in het zand steekt, onder het stilzwijgende motto “Mij overkomt zoiets niet”.

Om die reden organiseert de Veiligheidscommissie van de Kustzeilers met een zekere regelmaat MOB-dagen, in nauwe samenwerking met de KNRM. Niet alleen het aan boord brengen van een drenkeling, maar ook het aanleggen van een sleeptros staat op het programma.   Deze dagen zijn overigens niet alleen voor ons zeilers leerzaam, ook de KNRM-mensen hechten er veel waarde aan om op een jacht te ervaren hoe het daar functioneert.

Deze zomer wordt er weer een MOB-dag gehouden, en wel op:

Zaterdagochtend, 30 juni    Zeeland,  Neeltje Jans

Om de MOB-dag te kunnen organiseren zijn er vier of vijf zeiljachten ter plaatse nodig. Op de aangegeven dag zijn er twee KNRM-reddingboten met ons actief.  KNRM’ers zullen in hun overlevingspak als drenkeling fungeren. En aan boord van onze schepen willen zij zien hoe een sleeptros belegd wordt / moet worden.

Deelname staat open voor leden van de Kustzeilers en partners. De deelname kost € 40,-.  Voor de vijf schippers die met hun eigen schip komen deelnemen bedraagt de deelname € 25,-.
Aantal schepen maximaal vijf; aantal deelnemers maximaal 30.
Inloop vanaf 9:30 uur, aanvang activiteiten 10:00 uur
Eenvoudige lunch

 

Voor nadere informatie:
Maarten Snel, Veiligheidscommissie
sneldeleeuw@planet.nl
06 53663316

U kunt hier inschrijven