MOB cursus

Datum: 
zaterdag 16 september 2017
Status: 
Inschrijving alleen door leden
Locatie: 
Urk
Beschrijving: 

Je hoopt het nooit mee te maken. Maar je kunt je er wel op voorbereiden voor het geval dat … 

 

Man-over-boord  (MOB)  komt gelukkig zelden voor, maar door je er op voor te bereiden weet je in voorkomend geval hoe te handelen.  Dat vergroot de kans dat de man of vrouw die te water is geraakt weer terug aan boord komt. En dat de bemanning het er beter van af brengt dan wanneer je de kop in het zand steekt, onder het stilzwijgende motto “Mij overkomt zoiets niet”.

 

Om die reden organiseert de Veiligheidscommissie van de NVvK met een zekere regelmaat MOB-dagen, in nauwe samenwerking met de KNRM. Niet alleen het aan boord brengen van een drenkeling, maar ook het aanleggen van een sleeptros staat op het programma.   Deze dagen zijn overigens niet alleen voor ons zeilers leerzaam, ook de KNRM-mensen hechten er veel waarde aan om op een jacht te ervaren hoe het daar functioneert.

 

In het najaar worden er twee MOB-dagen gehouden:

9 september                          Zeeland,  Neeltje Jans

16 september            Urk

 

Om de MOB-dag te kunnen organiseren zijn er vier of vijf zeiljachten ter plaatse nodig. Op de aangegeven dagen zijn er twee KNRM-reddingboten met ons actief.  KNRM’ers zullen in hun overlevingspak als drenkeling fungeren. En aan boord van onze schepen willen zij zien hoe een sleeptros belegd wordt / moet worden.

 

Deelname staat open voor leden van de NVvK en partners. De deelname kost € 40,-.  Voor de vijf schippers die met hun eigen schip komen deelnemen bedraagt de deelname € 25,-. 

Voor elk der beide dagen geldt: Aantal schepen maximaal vijf; aantal deelnemers maximaal 30.

 

Inloop vanaf 9:30 uur, aanvang activiteiten 10:00 uur

Eenvoudige lunch

Einde van de dag plm. 16:00 uur.

Inschrijven kan hier.

Voor nadere informatie:
Maarten Snel, Veiligheidscommissie

sneldeleeuw@planet.nl

0653  663 316