Met de Déesse de wereld rond

Datum: 
woensdag 27 september 2017
Status: 
Inschrijving alleen door leden
Locatie: 
Wassenaar
Beschrijving: 

Met de Déesse in drie jaar de wereld rond:

Praktische kanten van het cruisersbestaan.

In 2013 besloten de Kustzeilers Pieter Lambregts (toen 57) en Monique van Mechelen (38) om hun banen op te zeggen en te vertrekken met hun 37 voet Déesse voor een reis om de wereld, doublehanded. Op 2 juli 2016, na precies 3 jaar, zeilden ze de haven van Scheveningen weer binnen. Met 10 jaar ervaring op de Europese kustwateren en wat kennis uit boeken, cursussen en vertrekkersbijeenkomsten besloten zij het grote avontuur tegemoet te treden. Nu, 3 jaar later, zijn ze een schat aan ervaringen rijker en hebben ze heel wat kennis opgedaan, die niet alleen voor de wereldzeiler, maar ook voor de gemiddelde kustzeiler waardevol kan zijn.

Tijdens een avondvullend programma over hun reis willen ze graag een aantal praktische kanten van het cruisersbestaan belichten. Daarbij valt te denken aan de voorbereiding en uitrusting van de boot, het vangen van vis, fourage en culinaire mogelijkheden, energiebalans, voordewindse zeilvoering, verdeling van taken en verantwoordelijkheden, veiligheid, omgaan met tegenvallers (zoals het oplopen van een ernstige ziekte), en tot slot: is er nog leven ná het cruisersbestaan.

Ook nodigen ze hierbij een ieder uit om van te voren vragen of onderwerpen aan te dragen, ook de vraag die u altijd al had willen stellen, maar……

Je kunt hiervoor een mail sturen naar bemanning@deesse.nl. Pieter en Monique nemen die onderwerpen dan in hun presentatie mee.

En natuurlijk wordt hun verhaal gelardeerd met oogstrelende en jaloersmakende plaatjes van mooie plekken die ze hebben aangedaan.

De lezing is gratis, inschrijven via deze link 

Praktische gegevens;

Datum: Woensdag 27 september 2017
Locatie: Van De Valk Hotel Den Haag – Wassenaar

Adres: Zijdeweg 54
2245 BZ Wassenaar

Opening zaal: 19.00 uur; Aanvang lezing: 19.30 uur

Indien gewenst kan men op eigen gelegenheid natuurlijk van te voren een hapje eten bij van de Valk. Wellicht een mooie gelegenheid om de mooie zomer ervaringen te delen met andere kustzeilers. We raden aan dan een reservering te maken.

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de avond af met een borrel om nog na te praten en dromen n.a.v. deze inspirerende lezing. Wij zijn er van overtuigd dat het een boeiende bijeenkomst zal worden.

De evenementencommissie