Lezing Mark Slats

Datum: 
woensdag 07 maart 2018
Status: 
Inschrijving alleen door leden
Locatie: 
IJmuiden
Beschrijving: 

In samenwerking met YSY IJmuiden organiseert de evenementencommissie van NVvK een ontmoeting met een unieke avonturier: Mark Slats is terug van een Atlantische oversteek in zijn volledig van carbon gebouwde roeiboot.
En hij heeft het wereldrecord solo- en non-stop-oceaanroeien op zijn naam geschreven! Zie ook https://nos.nl/artikel/2211840-nederlandse-timmerman-mark-slats-roeit-in-recordtijd-atlantische-oceaan-over.html

Mark vertelt over zijn roeitocht: de voorbereidingen en hoe hij de tocht beleefd heeft. Maar ook horen wij bijzonderheden van zijn solo-zeiltocht, die hij enkele jaren geleden heeft gevaren.
In de zomer 2018 gaat hij meedoen aan de Golden Globe, een wereldomzeiling met een Rustler 36. En dan? Zijn ultieme droom: deelname aan de Vendee Globe!
Het zal een interessante avond worden!

De lezing is gratis en start om 20:00 uur. 

De presentatie van Mark is in restaurant De Zuidpier in IJmuiden, maar daar is beperkt plaats. Maximaal 60 kustzeilers kunnen zich inschrijven via deze link. Schrijf je dus snel in.

Als het maximumaantal van 60 is bereikt, stuur dan een email naar bureau@kustzeilers.nl. Als er minder leden van de NVvK of YSY komen dan verwacht, krijgen leden op de wachtlijst alsnog de mogelijkheid om in te schrijven.  

De schippersmaaltijd á 15 euro staat klaar om 18.30 uur. De kosten voor de maaltijd en drankjes zijn voor eigen rekening en worden ter plaatse afgerekend.
Maximaal 35 leden van NVvK kunnen deelnemen aan de maaltijd (er zijn 15 plaatsen voor de leden van YSY). Reserveren voor de maaltijd, uiterlijk maandagavond 5 maart 2018, 20.00 uur, per e-mail aan;  info@zuidpier.nl Geef hierbij aan dat je lid bent van de NVvK. 
Locatie: strandpaviljoen “De Zuidpier”, KENNEMERSTRAND 172, 1976 GA IJmuiden.

parkeren zie ook www.zuidpier.nl/contact/ voor een overzichtskaartje.
Je kunt gebruik maken van het parkeerterrein van de Marina Seaport Ymuiden. De slagbomen zullen vanaf 18:30 geopend zijn en deze blijven open tot het einde van het evenement. Je kunt ook parkeren op de grote parkeerplaats Kennemerstrand. Parkeer dan aan de strandzijde. Vandaar rechtsaf naar boven lopen richting het Marinagebouw voor de juiste strandopgang. Deze parkeerplaats is de eerste 4 uur gratis.
De Zuidpier ligt achter de strandopgang bij de bushalte aan de Kennemerboulevard. (betonplaten).
Als mensen slecht ter been zijn kunnen zij contact opnemen met de eigenaar van De Zuidpier (0255-514222). Hij zal de slagboom die toegang geeft tot de strandopgang dan openen, zodat je met de auto tot voor de ingang kan komen. Daarna moet iemand wel de auto op de daarvoor bestemde parkeerplaats bij Seaport Marina stallen.