Lezing door Jet Key

Datum: 
vrijdag 08 december 2017
Status: 
Inschrijving alleen door leden
Locatie: 
Muiden
Beschrijving: 

Morning Glory, juni 2015 – augustus 2016. 

De lezing van Jet Key gaat over haar reis naar Suriname via Senegal en Gambia en terug naar Muiden. Met wisselend mensen aan boord, de oceaan over met z’n drietjes. Soms solo in de Carieb. Jet gaat in op de voorbereiding van het schip en uiteraard op de reis zelf  tot aan Suriname. Natuurlijk geïllustreerd met mooie foto’s.

Al jaren lang had Jet een grote wens: een jaar zeilen. In 2008 kocht ze een First 375 van Beneteau uit 1986. Een goed schip met de juiste maat.

Het plan begon dichterbij te komen. Er moest nog wel het een en ander gebeuren aan het schip voor het “klaar” was voor de oversteek. Er kwam een Aries windvaan aan boord, zonnepanelen, een hydrogenerator en een watermaker. Een ssb zender/ ontvanger werd daaraan toegevoegd en accucapaciteit uitgebreid, de bedrading voor een groot deel vernieuwd enzovoort. Kaarten en pilots werden aangeschaft. Reddingsvlot geserviced en van een oceaanoverlevingspakket voorzien, vuurpijlenset uitgebreid enz enz. Nooit kwam er een einde aan de lijst van dingen die gedaan moesten worden, tot dat ze dan toch weggaat en de rest komt dan wel. En zo ging het.

Een aanvaring, liggend voor de wal in Weymouth, gooide roet in het eten, een paar weken op de wal in Spanje was het gevolg. Je hoort het op 8 december. Tegenslagen werden overwonnen en weer ging zij op weg. Jet koos een niet zo vaak gezeilde route via Marokko, de Canarische Eilanden naar Senegal en Gambia. Vervolgens via de Kaap Verden naar Suriname. Daarna de Cariben door en via de Azoren terug naar huis.

Jet: “Veel beleefd, veel geleerd. Het was een geweldig jaar. Ik ga zo weer. De lezing is voor alle mensen die er over denken om ook iets dergelijks te gaan doen, maar blijven hangen in zaken die hen toch weerhouden, terecht of onterecht: “je kan beter op je tachtigste in een stoel zitten met mooie herinneringen dan denken aan onvervulde wensen!!!”

De lezing is gratis en inschrijven kan via deze link 

Praktische gegevens

19.30 uur Ontvangst
20.00 uur lezing Jet Key
22.00 uur afsluiting en daarna gelegenheid voor napraten met een drankje

Adres:
Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging
Westzeedijk 7, 1398 BB Muiden.

Er is bij de club een parkeerterrein.

Je kunt op eigen gelegenheid deelnemen aan het “captainsdiner”: Vanaf 17.30 uur inloop voor de borrelliefhebbers. Aan tafel rond 18.30 uur. Het wordt een captainsdiner, oftewel capucijners met spek, ui etc. De kosten hiervoor bedragen € 15,00 per persoon en dat is exclusief drankjes. De keuken wil graag vóór 1 december 2017 weten of je mee-eet. Opgave kan via reserveringen:  06 49900058