huiskamerbijeenkomst Spitsbergen

Datum: 
zaterdag 10 november 2018
Status: 
Inschrijving alleen door leden
Locatie: 
Hattem
Beschrijving: 

Huiskamerbijeenkomst Spitsbergen voor en door kustzeilers. Kennis delen voor een goed voorbereide reis naar een interessant zeilgebied.

Wim van Olst stelt op 10 november 2018 zijn huiskamer beschikbaar voor kustzeilers die van plan zijn op korte termijn Spitsbergen te bezoeken ( nu er nog wat ijs ligt...)

Heb je plannen om naar Spitsbergen  te gaan en wil je tips en trucs van ervaren mede-kustzeilers, dan ben je van harte welkom. Of heb je goede herinneringen aan de reis naar het vaargebied rond Spitsbergen en wil je je kennis met anderen delen? Wim zou graag ondersteuning hebben van kustzeilers die Spitsbergen ook hebben bezocht zodat er makkelijker in kleine groepjes kan worden gepraat en er meer kaartmateriaal beschikbaar is. Het is ook boeiend verschillende ervaringen naast elkaar te zetten. Meld je dus aan als Kenner van Spitsbergen of meld je aan als Kandidaat.

Het gaat om het verkennen van het vaargebied. Verder kan de reis er naar toe aan bod komen. En gaat het over papieren/ reglementen, internettoegang, weerberichten enzovoort.  Het is tevens mogelijk om kaartmateriaal en pilots uit te wisselen. Het verdelen en rouleren in kleine groepjes werkt prima. De ervaring leert dat deelnemers elkaar veel te vertellen hebben. Elk op een eigen manier, met een Power Point presentatie, met iPad foto’s, kaarten en pilots.

Datum: zaterdag 10 november 2018
Plaats: bij Wim van Olst
adres: Achterstraat 36  8051 GC Hattem

Programma:

10:00 uur    Ontvangst met koffie
10:30 uur    Welkom en korte algemene inleiding over Spitsbergen
10.45 uur    Bespreken vaargebieden aan de hand van pilots, foto’s en kaarten, in kleine groepjes en rouleren, zodat meerdere vaargebieden aan bod komen.

12:15 uur    Lunch met evaluatie / nabrander / afspraken voor een eventueel vervolg of voor ontmoetingen tijdens de reis.

Inschrijven Er is plaats voor maximaal 14 deelnemers. Voor koffie/thee en lunch vragen we een bijdrage van 7,50 euro per persoon. Inschrijven via de knop MijnKustzeiler
De evenementencommissie coördineert de bijeenkomst en het bureau verzorgt de inschrijving (via de website)  en inning van de eigen bijdrage voor lunch e.d.

Oproep voor nog meer huiskamerbijeenkomsten
De evenementencommissie veronderstelt dat er tevens belangstelling is voor een bijeenkomst over de Lofoten, IJsland of andere zeilgebieden. In bovenstaande beschrijving kan je zien hoe zo’n bijeenkomst er kan uitzien. Voor kenners en kandidaten!! Wil je je huis openstellen voor zo’n bijeenkomst of heb je belangstelling voor een van de bovenstaande zeilgebieden? Heb je een ander zeilgebied in gedachten, meld ons dat.
Ben je een kenner of kandidaat? Stuur een email naar evenementen@kustzeilers.nl Vermeld in het bericht naar welk zeilgebied jouw belangstelling uitgaat en/of je jouw kennis van het zeilgebied wilt delen. Geef aan of de bijeenkomst eventueel in jouw huis kan plaats vinden. De evenementencommissie coördineert de bijeenkomst en het bureau verzorgt de inschrijving (via de website)  en inning van de eigen bijdrage voor lunch e.d.