cursus Splitsen moderne lijnen

Datum: 
zondag 04 november 2018
Status: 
Inschrijving alleen door leden
Locatie: 
Amsterdam
Beschrijving: 

Jan-Willem Polman, auteur van het “Handboek Splitsen van Moderne Lijnen” en eigenaar van het bedrijf De Lijnenspecialist geeft de cursus.
De cursus start met een korte inleiding over de diverse kunststoffen en constructies  die worden gebruikt voor de productie van lijnen.  Ook wordt uitgelegd welke lijn je het beste voor een specifieke toepassing kan gebruiken.

Maar deze training gaat vooral over 'zelf aan de slag zijn'. Je leert in ongeveer drie uur splitsen met lijnen die bestaan uit Dyneema® vezels, splitsen met polyester lijnen en hoe je loops en soft shackles maakt.  Aan de hand van veel praktische voorbeelden wordt getoond hoe je dit op je eigen schip kan toepassen.
Het doel is dat de deelnemer na deze workshop beter begrijpt welk materiaal te kiezen voor lijnen aan boord én zelf de geoefende splitsen kan toepassen. Met de opgedane basis kennis zal je in staat zijn om zelf je boot te gaan optimaliseren. Of je nou een toerzeiler bent of een professioneel wedstrijdzeiler.

  • De Lijnenspecialist stelt alle materialen en gereedschap beschikbaar.
  • Na afloop van de cursus is er gelegenheid specifieke vragen te stellen en kun je ook de benodigde splitsspullen aanschaffen.
  • De cursus duurt ongeveer 3 - 3,5 uur. 
  • De kosten voor de cursus zijn € 17,50 per persoon. Het minimale aantal deelnemers is 16, het maximum 30. De cursus staat ook open voor introducees. Schrijf je in via de knop MijnKustzeiler

Locatie: De Lijnenspecialist - Surinamekade 6 - 1019 BV  Amsterdam
Je bent welkom vanaf 13:00 uur en cursus start om 13:30 uur.
De cursus eindigt uiterlijk 17.00 uur.

Hoe kom je er ?
De Lijnenspecialist is goed te bereiken met het OV. Vanaf het Amstelstation met bus 65, of vanaf Amsterdam Centraal met bus 48, halte Azartplein.
Kom je met de auto dan kun je gebruik maken van het Transferium Zeebrug. Of de iets dichterbij gelegen Piet Heingarage. Je kunt parkeren in stadsdeel Noord en dan word je met pont 915 , Zamenhofstraat – Azartplein voor onze deur afgezet (laatste afvaart 22.30).
Betaald parkeren is ook mogelijk in de straat. Op zondag is het in de buitenwijken gratis parkeren.