Blaeu's wereld in kaart

Datum: 
zaterdag 18 november 2017
Status: 
Inschrijving alleen door leden
Locatie: 
Amsterdam
Beschrijving: 

Blaeu's wereld in kaart

Van 14 april t/m 31 december 2017 is één van de absolute topstukken, de wereldkaart van Joan Blaeu uit 1648, in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam te zien. Deze wereldkaart met een formaat van 2 bij 3 meter, bood de meest actuele kennis van de wereld. Van deze versie van de kaart is er maar één ter wereld. Na lange tijd weer te zien voor publiek.'Blaeu's wereld in kaart | meester-cartograaf in de Gouden Eeuw' is een uitbreiding van de populaire Atlassen tentoonstelling.
Djoeke van Netten, conservator van het Scheepvaartmuseum verzorgt op 18 november 2017 twee aansluitende rondleidingen van ieder een uur over de kaart van Blaeu.Met een loep in de hand krijg je de gelegenheid om alle verrassende details op de kaart te ontdekken. Zo is de wereldkaart van Blaeu één van de eerste kaarten waar de kustlijn van Australië en Nieuw-Zeeland te zien is. Daarnaast maak je kennis met de westerse en superieure kijk op inboorlingen; kannibalen en een lama in Zuid-Amerika, olifanten in Afrika, zeemonsters en zeeslagen. Een echte ontdekkingsreis!

Iedere groep kan maximaal uit 15 personen bestaan.
De eerste rondleiding is van 15.00 – 16.00 uur en de tweede van 16.00 – 17.00 uur. Het museum is om 17.00 uur gesloten. Houdt hier rekening mee als je nog een kijkje wilt nemen in het museum.  

Tickets voor het museum kosten €15 per persoon en met museumkaart gratis; Voor de rondleiding vragen wij een (extra) bijdrage van € 7.50 per persoon. 

​Inschrijven kan via deze link. We verzoeken je het bedrag van € 7,50 per persoon, direct bij inschrijving over te maken op rekeningnr NL62 INGB 0002 6180 98

Het Scheepvaartmuseum
Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam

Het Scheepvaartmuseum is makkelijk te voet, met het openbaar vervoer, auto, fiets én over het water te bereiken. Zie ook www.hetscheepvaartmuseum.nl