Bits & Bytes

Datum: 
zaterdag 04 november 2017
Status: 
Inschrijving gesloten
Locatie: 
Dordrecht
Beschrijving: 

Bits & Bytes, door Gerard van der Ploeg en Kees Verruijt

De cursus Bits & Bytes geeft je hulp bij het inzichtelijk maken van de digitale hulpmiddelen die tegenwoordig aan boord gebruikt kunnen worden. Elk jaar wordt de apparatuur beter en sneller, maar het wordt ook steeds lastiger om door de bomen het bos te zien. Wat is nuttig (of noodzaak) voor jouw vaargebied en manier van zeilen? Wat voor de een gesneden koek is lijkt voor de ander wel abracadabra.

De cursus bevat vier onderdelen. Aan de orde komen de keuze voor een kaartplotter, computer of tablet. Er wordt kort ingegaan op de ontwikkelingen in RADAR, AIS, WiFi en 4G. En op het juiste gebruik van navigatie instrumenten om je te helpen optimaal te zeilen. Het derde onderdeel gaat in op de manieren die er zijn om apparatuur “aan elkaar te knopen”. Gerard van der Ploeg en Kees Verruijt leggen daarbij uit wat NMEA 2000 is en wat je daar mee kan en moet. Als laatste laten zij aan de hand van een aantal voorbeelden zien hoe je een vernieuwing van de apparatuur aan boord kan aanpakken.

Tijdens de cursus is er ook tijd voor praktijk. Je kunt snuffelen aan de bediening van de laatste apparatuur. Ook krijg je de gelegenheid een eenvoudig NMEA 2000 netwerk aan te leggen zodat dit voor jou ook geen geheimen meer heeft. Je hoeft geen spullen mee te nemen.

De cursus vindt plaats op zaterdag 4 november 2017 bij NAVICO, Donker Duyvisweg 56, 3316 BM Dordrecht.
De ingang is aan de kant van het water, de Dortsche Kil. Je moet om het gebouw heenrijden. Het gebouw is te herkennen aan grote logo’s met B&G, Simrad, Lowrance en Navico. Bij oprijden van industrie terrein doorrijden tot aan slagboom of hek, na enige tijd opent dit van zelf.

Ontvangst       9.30 uur

Aanvang          10.00 uur

Lunch              12.30 uur -13.00 uur

Einde +/-         16.00 uur

Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus.

We vragen een bijdrage van €10,00 per persoon voor lunch en drankjes. We verzoeken je het bedrag van €10,00 per persoon, direct bij inschrijving over te maken op rekeningnr NL62 INGB 0002 6180 98. De inschrijving is gesloten.