In 200 dagen naar Nieuw Zeeland door Werner Toonk

Datum: 
zaterdag 27 oktober 2018
Status: 
Inschrijving alleen door leden
Locatie: 
KNZ&RV in Muiden
Beschrijving: 

In 200 dagen naar Nieuw Zeeland, door Werner Toonk; zie ook de aankondiging van Werner

Sir Robin Knox Johnston zeilde 50 jaar geleden als eerste solo non stop rond de wereld in 312 dagen. ‘Dan moet het mij lukken om in 200 dagen aan de andere kant van de wereld te komen!’ Met die gedachte vertrok Werner Toonk precies een jaar geleden uit Medemblik. Vrouw en kinderen bleven thuis en met hulp van verschillende opstappers zeilt hij na 100 dagen Kaapstad binnen. Dan begint de tweede helft. In de zuidelijke oceaan blijft de windmeter wekenlang boven de 30 knopen en zijn er golven van 15 meter. Cycloon Dumazile dwingt Karma richting de screaming fifties waar een tussenstop op Kerguelen prachtige beelden oplevert. Daarna is het nog maar 5.000 mijl naar Nieuw Zeeland... Kustzeiler Werner Toonk neemt ons met foto’s, filmpjes en verhalen mee aan boord van zijn bizarre tocht.

Locatie: Voorafgaand aan de presentatie, zijn we welkom in de Sociëteit KNZ&RV in Muiden voor het “captainsdiner” ( voor eigen rekening á 17,50 euro) Vanaf 17.30 uur inloop voor de borrelliefhebbers. Aan tafel rond 18.30 uur. www.knzrv.nl.  

Inschrijven en reserveren voor het captainsdiner kan via de knop mijnkustzeiler. Reserveren kan ook door een email te sturen naar societeit@knzrn.nl

adres: Westzeedijk 7, 1398 BB MUIDEN
Gasten kunnen parkeren op het parkeerterrein dichtbij de A1 dat op loopafstand is van de Koninklijke.